Ekran Haberden Sare Kul’un haberine göre, 11 Ağustos’ta Kastamonu'da meydana gelen sel, can kayıplarının yanı sıra çok sayıda ev ve iş yerinin zarar görmesine neden olmuştu. Sel felaketinin yaşandığı bölgede yaralar sarılmaya çalışılıyor. Selin tahribatı ortadan kaldırılmaya çalışılırken bir yandan da evlerini ve iş yerlerini kaybeden vatandaşlara ülkenin dört bir yanından yardımlar gelmeye devam ediyor. 

Jandarma Bölgede 7/25 Çalışıyor
 
Selzedelere gönderilmek üzere toplanan yardımları ise Bozkurt’ta destan yazan jandarma erleri tarafından Bozkurt, İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Küre’de vatandaşlara düzenli bir şekilde arazi araçlarıyla ulaştırılıyor. 

Kolilere Şehitlerimizin Fotoğrafları Yapıştırıldı

TÜMYAD Yardımlaşma Derneği tarafından gönderilen yardım kolilerinin her birinin üzerine şehitlerimizin fotoğrafları yapıştırıldı. Yapıştırılan fotoğraflarda ise, “Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için, kalk ayağa koca yürek, bırak hayallerini sal dualarını arşa, ol deyince oldurana, dur deyince durdurana” gibi duygusal mesajlar yer aldı.

Süt Temiz Endişe Duymayın

Yardımseverin ve çocukların kendi imkanlarıyla hazırladıkları koliler bağış deposunda toplattırılıyor. Kolilerinin üzerinde ve içerisinden çıkan notlar ise duygulandırdı. Bir annenin, bebek maması kutusunun üzerine, “Yarım olan mamayı bebeğim içmediği için gönderdim. Açıldı diye tereddüt ederseniz atabilirsiniz ama lütfen temiz bir şekilde kullanıldığını bilin, geçmiş olsun” notu yer aldı. Öte yandan 1 ay önce kendisine ayakkabı alan bir vatandaşta, ayakkabısını kutusuna koyarak afetzedelere gönderdi.

80 Mehmetçik Aktif Çalışıyor 

Bozkurt, İnebolu, Abana, Çatalzeytin ve Küre başta olmak üzere afetten etkilenen ve halen ulaşımda aksaklıkların yaşandığı köylere de yardımlar, jandarma ekipleri tarafından ulaştırılıyor. Malzemelerin hem köylere hem de ilçelere ulaştırılmasında 80 jandarma personeli görev alırken,  ulaşımda sorun yaşanılan yerlerde helikopterler de destek veriyor.

Editör: TE Bilisim