Ekran Haber’in edindiği bilgilere göre, İzmir’in 25 ilçesindeki okul ve çevresinde İl Jandarma Komutanlığı timleri tarafından asayiş ve trafik tedbir uygulaması başlatıldı. “2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Alınacak Asayiş/Trafik Tedbirleri” konulu Genelge ile yeni eğitim öğretim yılında çocuk ve gençlerin eğitim ve öğretimini güvenli bir ortamda sürdürebilmeleri için okul ve yakın çevresinde gerekli tedbirlerin alınarak denetim faaliyetleri gerçekleştirildi.

Yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü olan 12 Eylül 2022 Pazartesi günü sabah erken saatlerde, İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Asayiş ve Trafik timleri tarafından 25 İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesindeki tüm okullarda ve yakın çevresinde gerekli tedbirler alınarak olup öğrenci taşımacılığı yapan servis şoförlerinin ve araçlarının denetimleri yapıldı.

Mevzuat kapsamında eksikliği tespit edilen servis şoförleri hakkında gerekli cezai işlemler uygulandı. Başlatılan asayiş ve tedbir çalışmalarının okullar bölgesi ve çevresindeki emniyet tedbirleri ile okul servis şoförlerinin denetimlerine eğitim öğretim dönemi boyunca aralıksız devam edeceği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim