Ekran Haber’den Başak Bilgin’in haberine göre, Kırklareli Merkez İlçe Armağan Köyünde 11 Mayıs 2022 tarihindeki hırsızlık olayı üzerine  "Jandarmanın Dedektifleri" olarak da bilinen Kırklareli Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı kapsamlı bir soruşturma başlattı. 

ÇOK SAYIDA SUÇ KAYITLARI VAR

Ekiplerin aralıksız ve titiz bir şekilde yürüttüğü çalışmalar neticesinde faillerin, daha önceden hırsızlık, dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma, uyuşturucu, tehdit, adam öldürme ve yaralama gibi suçlara da karıştıkları öğrenilen 5 şüpheli şahıs tarafından yapıldığı tespit edildi. 

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

Hırsızlık şüphelilerinin hırsızlık yaptıkları bölgede olaydan önce de birkaç gün keşif ve hazırlık yapıldıklarını belirleyen Jandarma, şüphelileri gizlice takibe aldı. Olaydan bir gün sonra 12 Mayıs Perşembe günü sabah saatlerinde 5 şüphelinin yeniden hırsızlık yapmak amacıyla aynı bölgede iki araçla dolaştıkları belirlendi. Şüpheliler girdikleri bir başka çiftlik evinden hırsızlık yapmak isterlerken, Jandarma Önleyici Kolluk devriyelerinin düzenlediği operasyonla suçüstü yakalandı. 

Yakalanan şüphelilerden A.Y.’nin 17 adet suç kaydı, B.K.’nin 3 adet suç kaydı, B.C.’nin 12 adet adet suç kaydı, E.K.’nin 15 adet suç kaydı ve A.G.’nin 2 adet suç kaydı olduğu tespit edildi. 

SOPTÇU DÜKKANI AÇMIŞLAR

Şüphelilerin ev, işyeri ve eklentilerinde yapılan aramalarda çiftlikten çalınan malzemeler bulunarak sahibine teslim edildi. Yakalanan şüphelilerin 3'ü adli makamlarca tutuklanırken, 2’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Kırklareli Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilen şüphelilerin ayrıca çaldıkları ve başkalarından satın aldıkları çalıntı eşyaları spotçu dükkanı açarak piyasaya sürdüklerinin de tespit edilmesi üzerine, haklarında suç eşyasını satın almak ve kabul etmek suçundan da adli işlem yapıldı.
 

Editör: TE Bilisim