Ekran Haber'den Başak Bilgin'in Haberine göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı Önleyici Kolluk Devriyesi ekipleri, Eyüpsultan ilçesinde devriye görevi yaparken yanlarından geçen araçtaki şahısların şüpheli davranışlarını fark etti. Harekete geçen ekipler; önce aracın plaka sorgusunu yaptı, ardından aracın geldiği yöndeki kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarında, aracın ormanlık alandan çıkarken görülmesi üzerine söz konusu ormanlık alana intikal edildi. Ormanlık alanda üzerleri çamur ve kanlar içerisinde yerde yatan 2 şahıs görüldü. Yaralılara hemen müdahale edilerek, ambulansla hastaneye sevkleri sağlandı. 

Ormanlık Alana Bırakmışlar

(function(d,e,f){var g=e.createElement("script");g.type="text/javascript",g.src="https://ekranhaber-com.cdn.vidyome.com/vme/builds/get.js",g.asyc=!0,g.setAttribute("id",`vme-data-${f}`),g.setAttribute("video-id",`${f}`),g.onload=function(){d.VME.create(f)},e.getElementById(`vme-sc-${f}`).parentNode.insertBefore(g,e.getElementById(`vme-sc-${f}`).nextSibling)})(this,document,"r5IDSIyYdtj");">

Yaralı şahıslar ilk ifadelerinde; kaldıkları otelin sahibiyle aralarında alacak verecek meselesi olduğunu, otelden çıkmaları için baskı yapılması üzerine tartışmanın büyüdüğünü, otel sahibi A.A. ve arkadaşları F.A., G.E.ve M.A. isimli şahısların kendilerini önce silahla yaraladıklarını, ardından ormanlık alana götürdükleri, kendi çabaları ile ormandan yola çıkmaya çalıştıkları, ancak yaralı oldukları için baygın düştüklerini ifade ettiler.  

Araç kiralama firmasına geri verildi

Bu esnada aracın plaka sorgulamasında; otel sahibi A.A.’nin arkadaşı F.A.tarafından bir Rent a Car firmasından kiralandığı, olayın hemen akabinde delilleri yok etmek için aracın temizlenerek kiralama firmasına geri verildiği tespit edildi. Yaralıların ifadeleri ve plaka sorgusundan elde edilen bilgiler doğrultusunda, söz konusu şüphelileri yakalamak için operasyon düzenlendi. 

Delilleri Karartmaya Çalıştılar

Otelde arama yapan Jandarma ekipleri; olayın azmettiricisi olduğu değerlendirilen otel sahibi A.A. ve aracı kiralayan F.A.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Olay yeri inceleme timleri tarafından otelde ve kiralık araçta yapılan incelemelerde; yaralanan M.Ç. ve A.K.G.'ye ait kan lekeleri, poşet içerisinde kanlı bezler ve içilmiş sigara izmaritlerine rastlandı. Ayrıca, otelin yakınlarındaki çöp konteynırında üzeri kanlı 2 adet tekli koltuk bulundu. 

2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı

Yaralılar, hastanede tedavi altına alınırken, yakalanan A.A. ve F.A., ifadelerinin alınmasının ardından adli makamlara sevk edildi. Diğer şahısların yakalanması için ise çalışmalar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim