İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerince "suç örgütü kurmak ve yönetmek, tasarlayarak canavarca hisle adam öldürmek" suçlarından uluslararası düzeyde kırmızı bültenle aranan Makedon uyruklu Z.B.'nin yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖZALTINA ALINDI

Çalışma sonucu Andelov Belchev Jordan isimli sahte isim kullandığı belirlenen Z.B.'nin Sarıyer Uskumruköy mahallesi Ormanada evleri Sirkikas sokaktaki adresine operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonla şüpheli kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca adresinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuru bulunmadığı bildirildi.

BAHÇEDE KAZI ÇALIŞMALARI

Öte yandan şüphelinin başşüpheli olduğu bir cinayet nedeniyle evinin bahçesinde kazı çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

ÜÇ ÜLKEDE KAÇAKÇILIK YAPTI

Z.B.'nin Eylül 2014 ile Haziran 2015 arasında Avusturya, Slovenya ve Brezilya'da bir Avusturya vatandaşıyla uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti yapan bir ağa katıldığı iddia edildi. Avrupa Polis Teşkilatı'na (Europol) göre, çete üyelerinin 7 Eylül 2014'te Zagreb'de bir araya geldiği ve Avrupa'ya kokain kaçırmalarını sağlamak için bir yat satın aldığı belirlendi.

Editör: TE Bilisim