Ekran Haber'den Başak Bilgin’in haberine göre, Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü'nün hırsızlıkla mücadelesi meyvelerini vermeye başladı. İl Emniyet Müdürü Engin Dinç'in "Huzur ve Güven şehri Konya" sloganıyla bizzat yönettiği operasyonlar sonucu, hırsızlık olaylarında büyük düşüş yaşandı.

BİR HAFTADA ÇOK SAYIDA OLAY...

Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün hırsızlıkla mücadele operasyonları da aynı şekilde devam etti. Farklı tarihlerde "faili meçhul konut dokunulmazlığının ihlali ve evden hırsızlık" olayları ile ilgili yapılan araştırmalarda çok sayıda kişi yakalanarak gözaltına alındı.

HIRSIZLAR KISKIVRAK YAKALANDI

Meram ilçesinde bulunan Durunday, Dere, Dutlukır ve Köyceğiz mahallelerinde “projektör ve kablo”, “mutfak ve hırdavat malzemesi”, “matkap ve bakır kablo” hırsızları kıskıvrak yakalandı.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin titiz araştırması sonucu kimlikleri tespit edilen ve yaşları 14 ile 18 arasında değişen yabancı uyruklu 3 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramada ise 2 çanta içerisinde yaklaşık 20 kilogram bakır kablo, 8 musluk, 2 büyük vana, su tesisat işlerinde kullanılan muhtelif malzemeler ve metal testere ele geçirildi.

ÇOCUK ŞUBE'YE TESLİM EDİLDİLER

Yakalanan M.T.(18), Dutlukır Polis Merkezi Amirliğine, M.E.Ö. (15) ve O.S. (14) ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

MALZEMELERİN BİR KISMINI SATMIŞLAR

Öte yandan çaldıkları malzemeleri 250 lira karşılığında sattıkları bir iş yeri sahibine ise "ikinci el eşya alım formunu" düzenlemediği için idari tutanak düzenlendi.


 

Editör: TE Bilisim