Konya'nın Meram ilçesinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 7 kişi öldürüldü. Katliamın nedeninin komşular arasındaki husumetten kaynaklandığı gelen ilk bilgiler arasında. 
Ekran Haberden Sare Kul’un haberine göre, Olay, saat 18.50 sıralarında merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aralarında kadınların da bulunduğu 7 kişi canice öldürüldü.
Gözü dönmüş saldırganlar bununla da yetinmedi evi ateşe verip kaçtı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. 
Katliamın hedefindeki Dedeoğlu ailesi geçtiğimiz Mayıs ayında kalabalık bir grubun saldırısına uğramış 7 kişi vücutlarının çeşitli yerlerinde yaralanmıştı. Aile saldırıyı komşularının gerçekleştirdiğini iddia etmişti. 
Polis iki olay arasındaki bağlantıyı araştırıyor.

Ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut ise “defalarca uyardığımız halde 7 kişiyi katlettiler” diyerek tepki gösterdi.


VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNDE


Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu.

KONYA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin Konya Valiliği'nden açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, "30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.

Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir." denildi.

HUSUMETİN NEDENİ HAVAİ FİŞEK

Ekran Haber’in edindiği özel bilgilere göre husumetin nedenin Dedeoğlu ailesinin çocuklarının patlatmış olduğu havai fişeğin husumetli ailenin bahçesine düşmesi. Konu ile ilgili husumetli aileden 10 kişi gözaltına alındı.

“1 Kutu Havai Fişek 7 Can Aldı”

İsminin verilmesini istemeyen komşu “Bu iki ailenin evleri yan yana. Ailenin ve çocuklarının kavgası iki aileyi bu husumete götürdü. Öldürülen aile havai fişek atıp bir kutlama yapıyor. Sonrasında bu havai fişek ise karşı komşunun bahçesine düşüyor. Öldürülen ailenin bahçesi 5, 6 dönüm bir arazi aslında. Ne olur ise olsun böyle bir cinayetin izahı olamaz. Bir kutu havai fişek 7 kişinin yaşamının yetirmesine neden oldu maalesef” diye konuştu. 

BAKAN SOYLU: Türk Kürt Meselesi İle İlgisi Yok

İki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumetin olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katliamı, "Kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli" olarak niteledi. Bakan Soylu, " 7 vatandaşımızın ailesine, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan sabır diliyorum. İnşallah bu katilin en kısa zamanda yakalandığına dair haberi verebilmek nasip olur" diye konuştu.

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:
Milletimizin yaralarını sarmak için ülkemizin devletimizin seferber olduğu tablonun içindeyiz. Bununla mücadele ederken böyle bir acı haberin gelmesi, acı üzerine acının yaşanmasıdır. Tabii burada her olayın istismar edildiği, siyasallaştırmaya çalışıldığı gibi Konya'daki bu alçak tertip, menfur saldırı da istismar edilmeye çalışılmaktadır. Bunun Türk-Kürt meselesiyle ilgili herhangi bir tarafı söz konusu değildir. Bunu buraya çekmek bu saldırı kadar tehlikelidir. Alçak bir değerlendirmedir ve kınanması gerekir. Birileri içeriden, dışarıdan sürekli körüklemektedir. Bu istismarı sağlamaya çalışan insanların kötü niyetleri ortadadır. Ham başımız sağ olsun diyorum, hem geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum.

"Husumet Çok Uzun Yıllardır Devam Ediyor"

2010 yılından itibaren gerçekleşen iki ailenin karşılıklı birbirleriyle. Bugünkü eylemi gerçekleştirenin silah çekme hadisesi söz konusu.11 yıldır maalesef devam eden bir şey. Ne kadar cinnet, ne kadar sapkın bir davranış. Kadınlara silah çekilmiş, anlaşılan insanlıktan çıkmış bir davranış şekli. Daha önce da çeşitli tartışmalar söz konusu olmuş. Emniyete intikal etmiş. Bu ülkenin birliğine saldırı birliğimizi, beraberliğimizi çok daha arttıracaktır. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmeler istismarın kendisidir. İnşallah en yakın zamanda katilin adalete teslim olduğu haberini verebilme fırsatının olacağı düşüncesindeyim. 7 vatandaşımızın ailesine, yakınlarına Cenab-ı Allah'tan sabır diliyorum. İnşallah bu katilin en kısa zamanda yakalandığına dair haberi verebilmek nasip olur.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise sosyal medya hesabında yapmış olduğu açıklamada: “Konya’da gerçekleşen menfur cinayetler başsavcılık talimatları çerçevesinde çok yönlü soruşturulmaktadır. Olayı yakından takip ediyoruz. Provokatif yönlendirmelerin aksine olayın etnik veya ideolojik bir saikle gerçekleştiğine dair bir bulgu söz konusu değil. Birlik ve beraberliğimizi bozmak için fırsat kollayanları, vesile arayanları kınıyorum. İlgili makamlar vahim olaya ilişkin olarak kamuoyunu aydınlatmaya devam edecektir. Milletimizin derin ve köklü kardeşliği her türlü provokasyonun üzerindedir” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim