Kastamonu’nun Tonya ilçesine bağlı Kilkuyu köyünde yaşayan 83 yaşındaki M.G., mantar toplamak için dün sabah erken saatlerde ormana gitti. Burada dalgınlıkla ormanın derinlilerine giren yaşlı adam, yolunu kaybederek korku içinde ormandan çıkmaya çalıştı.

Cep telefonu da olmayan M.G. yakınlarına bu yüzden haber veremedi ve bölgede ayıların da bulunduğunu bildiğinden bağırarak yardım istemekten çekinmiş panik içinde yolunu bulmaya çalışırken yorgun ve bitkin düştü.

M.G.’nin eve dönmediğini gören yakınları çevrede yaptığı aramalara rağmen sonuç alamayınca,  112 Acil Çağrı Merkezini arayarak  kayıp ihbarında bulundu.

Yardım talebi üzerine harekete geçen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Asayiş Timi, Jandarma Komando Timi, Jandarma Arama Kurtarma Timi (JAK) ekipler ile 1 iz takip köpek, 1 arama kurtarma köpek be 1 drone ile birlikte ormanda havadan ve karadan geniş çaplı aramalara  başladı.

6 KİLOMETRE UZAKTA BULUNDU

Yaşlı adamın gidebileceği bölgeyi çembere alan ekipler, köylülerin de aramalara katılmasıyla çalışmalarını yoğunlaştırarak M.G.’yi saat:14.00 sıralarında  köyünden 6 kilometre mesafede bir ağaç altında bitkin durumda yatarken buldu.

Yaşlı adama ilk müdahaleyi Jandarma personeli yaptı ve daha sonra kendisine su ve yiyecek verilerek olay yerine çağrılan 112 Sağlık Ekiplerince tedavisi yapılarak ailesine teslim edildi.

Editör: TE Bilisim