“Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma” suçundan "Kımızı Bülten" ile aranan PKK/KCK mensubu Lehenk kod adlı Atilla Çiçek ile Suriye ve Irak’ta sorumlu düzeyde faaliyet gösteren PKK/KCK mensubu Alişer kod adlı Hüseyin Yıldırım, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından sınır hattında gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak Türkiye’ye getirildi.

MİT'ten terör örgütüne üst düzey darbe! İki PKK'lı yakalanarak Türkiye'ye getirildi

Tunceli’de 25/09/2012’de (6)’sı asker (1)’i sivil olmak üzere (7) şehidimizin olduğu bombalı saldırı ile Ağrı/Doğubeyazıt’ta 29/08/2020’de (2) TSK personelimizin şehit olduğu saldırının failleri arasında yer alan Atilla Çiçek’in Suriye ve İran’da, Hüseyin Yıldırım’ın ise Suriye ve Irak’ta sorumlu düzeyde faaliyet gösterdikleri tespit edildi.

PKK'DA MİT PANİĞİ

Öte yandan Irak’ın kuzeyi ile Suriye’nin kuzeydoğusunda etkili nokta operasyonları ile büyük bölümü lider kadrosundan onlarca kayıp veren terör örgütü PKK/DSG, tüm faaliyetlerinde elektronik cihazlar ile akıllı telefon kullanmayı yasakladı.

Terör örgütü, MİT’in özel operasyonları ve SİHA’lara karşı önlem amacıyla Suriye’nin kuzey doğusunda örgütün denetimindeki bölgelerde tüm birimlere yönelik “genelge” yayınlandı. 9 Ağustos’ta yayınlanan genelgede, örgütün üst düzey askeri yetkilileri dahil her türlü askeri personelin akıllı cep telefonu ve elektronik cihazlar kullanmasının yasaklandığı belirtildi. Örgütün sözde Savunma Bakanlığı, yasak kararını ihlal edenlerin telefonlarına el konulacağı ve 300 bin Suriye lirası para cezasına çarptırılacağını vurgulandı.

MİT’in özel operasyonları ile SİHA’lara karşı nasıl korunması gerektiğine yönelik talimatları içeren genelgede, madde madde önlemler sıralandı. Bölgede MİT’e istihbarat sağlayan bir bölümü SDG’li olan onlarca kişinin casusluk suçlaması ile yakalandığı ifade edilen yazıda, akıllı telefon ve elektronik cihazların yer tespiti yaparak operasyona zemin hazırladığı aktarıldı. Örgütün tüm sözde askeri birimlerinin yanı sıra siyasi alanlarda önemli görev üstlenen tüm kadroların genelge doğrultusunda hareket etmeleri istendi. Mecbur kalınmadıkça ikinci bir emre kadar akıllı telefonların kullanılmaması, haberleşmenin tuşlu telefonlarla yapılması aktarıldı.

Hava saldırılarından korumak için örgüt kadrolarının küçük yerleşim birimlerinden ayrılmaları ve şehirlerde büyük mahallelerde evlerde barınmaları talimatı verilirken, lider kadrosundan akıllı telefon yerine klasik tuşlu telefon kullanmaları istendi.

Editör: TE Bilisim