Mersin’in Akdeniz İlçesi'nde bulunan Hürriyet İlkokulu’nda; sınıf öğretmeni Selda Küçükavcı Öztürk, öğrencisi Burak Turan'ı masasındaki düdüğü alıp oynadığı için şiddet uyguladı. Burak Turan’ın yanakları, şiddet sonrasında kızardı. Burak Turan, yaşadıklarını; eve gittiğinde annesi Mesude Turan’a anlattı.

SAĞ YANAĞINA 5 SOL YANAĞINA 4 TOKAT

Burak Turan’ın babası, çocuğu ile birlikte karakola giderek öğretmenden şikayetçi oldu. Burak Turan, ifadesinde olayı şöyle anlattı:

“Sabah okula gittim. Teneffüs zili çalınca dışarı çıktım, daha sonra tekrar derse geldik. Ben o sırada masada öğretmenimin düdüğünü görünce dokunup yerine bıraktım. Daha sonra öğretmenim geldi. O sırada arkadaşlarım öğretmenime benim düdüğü ellediğimi söylediler. Bunun üzerine öğretmenim beni masasına çağırdı. Yanına gittiğimde bana bir şey demeden sağ yanağıma 5, sol yanıma 4 tokat attı. Canım çok yanmıştı, yerime geçtim akşam anneme anlattım. Beni döven öğretmenimden şikayetçiyim.”

'KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM'

Baba Halit Turan şunları söyledi:

“Önce durumu annesi öğrenmiş. Bana söyleyince hemen şikayetçi olduk. Hastaneye giderek rapor aldık. Başkasının çocuğuna dahi yapılsa bunu kabul edemeyiz. İşlemleri başlattık. Böyle bir öğretmen bu çocuklara ne verebilir? Bu dayakla bu çocuğun okul sevgisi, eğitim sevgisi kalır mı? Olay ortaya çıkınca idare çocuğun sınıfını değiştirip arkadaşlarından da ayırmış. Dayakçı öğretmen ise aynı sınıfta bırakılmış. Bu mantıklı bir şey değil, ben de bu yüzden okul idaresinden de davacıyım” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARINA DA AYNI DAVRANIYORMUŞ”

Yaşanan olayın kabul edilecek bir durum olmadığını belirten baba Halit Turan, daha sonra şunları söyledi:

“Olaydan sonra kendisi de beni aradı. Olayı inkar etmedi. ‘Evet çocuklarıma bile aynı tepkiyi veriyorum’ dedi. Sanıyorum ailevi bir durum nedeniyle psikolojik sorun yaşamış olabilir. Kendi söylediğine göre babasını kaybetmiş. ‘Aşırı tepki verdim' dedi. Aşırı tepki başkasının üzerine yapılacak bir şey mi? Ufacık çocuğun üzerine yapılacak bir iş mi bu? Çocuğumu kim toparlayacak? Bunu başka çocuklara da yapmış. Ailelerin WhatsApp grubu var, biz resimleri videoları orada paylaşınca diğer veliler de yazmaya başladı. Onları görünce grubu hemen sildi. Böyle eğitimi kabul etmiyorum. Kesinlikle sonuna kadar davacıyım.”

Editör: TE Bilisim