Geçtiğimiz yıl Edremit Altınoluk'ta ahırında süt sağarken öldürülen Muharrem Güler'in katilleri olaydan sonra kayıplara karışmıştı. Bu kapsamda soruşturmayı derinleştiren Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Muharrem Güler'i öldüren şahısların peşine düştü. Jandarma cinayetle bağlantılarını tespit ettiği 3 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin Asıl Zanlıları Firariydi

Cinayeti gerçekleştiren asıl zanlıları tespit eden Jandarma ekipleri, olaydan sonra izlerini kaybettiren H.Y. (34), D.D(40) S.K.(32) ve azmettirici U.Y.(44)'nin peşine düştü. 20 gün boyunca izleri sürülen zanlılar, yurt dışına kaçma planı yaparken, Çanakkale'de ormanlık bir alanda saklandıkları bağ evinde 4 firari ile bunlara yardım eden biri kadın 2 kişi, Komando ve JASAT'ların şok operasyonuyla yakalandı. 

Tutuklandılar

Zanlıların üzerlerinde ve kaldıkları barakada 3 tabanca  ve çok sayıda mermi ile bir miktar uyuşturucu ele geçirildi. Yakalanan 6 kişi aynı gün Edremit ilçe Jandarma Komutanlığına getirildi. Üç gün gözaltında kalan şüpheliler ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Firari zanlılara yardım eden iki kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim