Ekran Haber'in edindiği bilgiye göre, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılıkla Mücadale ve Narkotik Timleri'nin yaptığı çalışmalar sonucu Maçka ilçesine bağlı Ocaklı Mahallesi'nde S.E., İ.E. ve M.E. isimli şüphelilerin evlerinde çok sayıda silah ve mühimmat olduğu, Vakfıkebir ilçesine bağlı Yalıköy Mahallesi'nde ise C.Ç. isimli şüphelinin ikametinde ise uyuşturucu madde olduğu tespit edildi.

'YATKIN' VE 'YAZ'DAN KAÇAMADILAR

Maçka İlçe Jandarma Komutanlığı ve Vakfıkebir İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince çifte operasyon düzenlendi. Narkotik tespit köpeği “Yatkın” ve patlayıcı madde ve silah tespit köpeği “Yaz”ın da katıldığı aramada, 7 adet  kurusıkı tabanca, 3 adet 9 mm tabanca, 72 adet 7,65 fişek, 83 adet 9 mm fişek, 37  adet üst kapak, 65 adet kurusıkı fişek, 155 adet tetik tertibatı, 300 adet yay, 75 adet  kabze, 82 adet fişek kapsülü, 6 adet namlu açma aparatı, 117 adet namlu, 15 adet şarjör, 3 adet tabanca taslağı, 1 adet av tüfeği, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 622 gram kubar esrar olduğu değerlendirilen madde, 5 adet kök kenevir olduğu değerlendirilen bitki, 18 adet kenevir tohumu ele geçirildi.

3 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüphelilerden S.E., İ.E. ve M.E. isimli şüpheliler "silah ve mühimmat kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli C.Ç. hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.

Editör: TE Bilisim