ASELSAN'ın kar payı dağıtımı ve ödeme tarihi belli oldu. Savunma sanayii sektörünün önde gelen şirketlerinden Aselsan, yatırımcılarına temettü ödemesi yapacağını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamayla, "Aselsan temettü ödemesi ne kadar olacak ve ne zaman hesaplara yatırılacak?" soruları gündeme geldi. Borsa İstanbul BIST 100'de işlem gören Aselsan'ın (ASELS) temettü ödeme tarihleri yatırımcılar tarafından merakla bekleniyor.

ASELSAN'DAN YATIRIMCILARA ÖDENECEK TEMETTÜ MİKTARI NE KADAR?

Aselsan, bu hafta içinde kar payı ödemelerini gerçekleştirecek. Şirket, genel kurul toplantısının ardından temettü ödeme tarihlerini KAP aracılığıyla duyurdu. Aselsan'ın hisse başına net ödeme miktarı 0,0789472 TL olarak belirlendi.

ASELSAN TEMETTÜ ÖDEMELERİNİN YATIRILACAĞI TARİH

Aselsan'ın nakit temettü dağıtımına başlama tarihi 22 Kasım Çarşamba olarak açıklandı. Nakit ödemelerin, 24 Kasım Perşembe günü yatırımcıların hesaplarına yatırılacağı bildirildi.

TEMETTÜ NEDİR? TEMETTÜ NASIL DAĞITILIR?

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin amacı, farklı iş kollarında üretim ve satış yaparak kar elde etmektir. Elde edilen bu kar, şirketin büyüme faaliyetleri için kullanılabilir ya da şirket ortaklarına dağıtılabilir. Şirket tarafından ortaklarına dağıtılan kar, temettü olarak adlandırılır.

Temettü, şirketin karından hissedarların pay almasını sağlar. Hissedarlar, sahip oldukları hisse miktarına göre bu kardan pay alırlar. Temettü dağıtımının yapılıp yapılmayacağı, miktarı ve ödeme zamanı şirketin genel kurul toplantılarında belirlenir. Bu toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda, şirketlerin finansal performansına bağlı olarak yatırımcılarına kar payı dağıtımı gerçekleştirilir.

Editör: Mevlüt Peker