Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nu kabul etti ve bir toplantı gerçekleştirdi. Görüşme sonrası ise asgari ücret zammı açıklandı. Peki asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret kaç lira? Asgari ücrete ne kadar zam yapıldı? Asgari ücret açıklaması. Asgarşi ücret açıklandı. Asgari ücret kaç dolara karşılık geliyor? Asgari ücret 2024 yılında ne kadar oldu? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Cevaplar Ekran Haber'de...

ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19.30'da bakanlıkta asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Bakan Işıkhan; "Belirlenen yeni miktarın tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum. 2024 yılında asgari ücret 17 bin 2 olarak belirlendi. Yüzde 49 artış yapmış olduk." dedi.

TÜRK İŞ BAŞKANI ATALAY: TALEBİMİZ 18 BİN LİRAYDI

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise, "Talebimiz 18 bin Türk lirasıydı ve yılda iki kere zam yapılmasıydı. Bu başlangıç ücreti olmasına rağmen maalesef bu ülkemizde geçim ücreti oldu. Herkes iki dakika düşünsün, bununla geçinilebilir mi? Enflasyon durmadığı müddetçe milletin asgari ücret talebini karşılayamayız." dedi.

Editör: Halide Tonga