Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? sorularının yanıtları araştırlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" demişti. Bakan Işıkhan, asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar..

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca çalışan, asgari ücret tutarının artıp artmayacağını araştırıyor. Asgari ücrete ara zam beklentileri ile sorgulamalarını sürdüren vatandaşlara yanıt, Bakan Işıkhan'dan geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Vedat Isikhan Calisma Ve Sosyal Guvenlik Bakani 26032024 1

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET ARA ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir televizyon programına konuk oldu. Bakan Işıkhan asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 90

Emekliye Refah Payı Verilecek Mi?

Temmuz ayında, asgari ücrete zam yapılmayacak olsa da, emekli maaşlarına enflasyon farkı yansıtılacak. Bu sayede, emeklilerin maaşlarında da bir artış olması bekleniyor. Işıkhan'a daha önce emeklilere refah payı konusuna ilişkin sorular da yöneltilmişti. Vedat Işıkhan, "Temmuz ayında emekliye ekstra bir refah payı olabilir mi?" sorusuna yanıt olarak "Şu an her şey için çok erken, temmuzu bekleyelim." ifadelerini kullanmıştı.

Editör: Nurseli Fırat