Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı? sorularının yanıtları araştıırlıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" demişti. Katıldığı canlı yayında ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Bakan Işıkhan, asgari ücrete temmuzda zam yapılacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar..

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 139

ASGARİ ÜCRETE ZAM GELECEK Mİ?

Milyonlarca çalışan, asgari ücret tutarının artıp artmayacağını araştırıyor. Asgari ücrete ara zam beklentileri ile sorgulamalarını sürdüren vatandaşlara yanıt, Bakan Işıkhan'dan geldi. Geçtiğimiz günlerde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Asgari ücrete ara zam gündemde yok" demişti. Katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Işıkhan'ın yanıtı, vatandaşları heyecanlandırdı. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ayında asgari ücret artacak mı?  

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 138

BAKAN IŞIKHAN'DAN ASGARİ ÜCRET ARA ZAM AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir canlı yayın konuğu oldu. Katıldığı yayında ekonomiye ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında asgari ücrete ara zamma ilişkin sorulan soruya "Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor" yanıtını verdi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından yapılan görüşmeler ile aralık ayında asgari ücret, 1 Ocak 2024'ten geçerli olmak üzere, 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti.

Bakan Işıkhan1

Asgari ücreti hükümetin belirlemediğini belirten Bakan Işıkhan, "Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

Editör: Nurseli Fırat