Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili açıklama haftalardır kamuoyunda bekleniyor. 2024 yılı için asgari ücretle ilgili tartışmalar son ana kadar devam etti. Asgari ücretle ilgili açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Peki neden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her yıl olduğu gibi komisyon toplantısından sonra canlı yayında asgari ücret zammını açıklamadı? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti neden kendisi açıklamadı? Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücret için yerel seçim öncesi bir kanaat kullandı mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili canlı yayına neden katılmadı? İşte cevabı....

NEDEN ASGARİ ÜCRETİ ERDOĞAN AÇIKLAMADI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ ve TİSK temsilcilerini kabul etti. Saat 16.30'da komisyon üyelerini Beştepe'ye davet eden Erdoğan, aynı saat aralığında görüşmeyi AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirdi. Milyonların gözü yapılacak canlı yayın açıklamasına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçim öncesinde asgari ücretle ilgili bir kanaat kullanıp kullanmadığı da merak ediliyordu. Daha sonra yapılan bir basın açıklaması ile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın saat 19.30'da bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi.

ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA OLARAK AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bakanlıkta düzenlenen basın toplantısında asgari ücretle ilgili açıklama yaptı. Bakan Işıkhan, asgari ücreti 17 bin 002 Türk lirası olarak açıkladı. Işıkhan'ın açıklamasının ardından TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, rakamı kabul etmediklerini ve taleplerinin 18 bin olduğunu, yılda ise iki kere zam yapılması gerektiğini ifade etti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ise,  "Belirlenen asgari ücretin ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Atalay o sırada karara muhalefet şerhi koyacaklarını ifade etti.

ERDOĞAN, SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra sosyal medya hesabından, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

Editör: Halide Tonga