Bütün Türkiye onu, puan dezavantajına rağmen "Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı geçerek şampiyon olacağı ve gelecek sezon da bu başarısına devam edeceği" sözleriyle tanıdı.

YOĞUN ELEŞTİRİLER SONRASI GELEN KÜFÜRLÜ VİDEO

Ancak Trendyol Süper Lig'in son haftasında sarı-kırmızılıların kazanması ve rakibi de kazanmasına rağmen 3 puanlık farkla şampiyonluğunu ilan etmesi sonrası Meral Güven için işler ters gitti ve sosyal medyada özellikle Fenerbahçeli taraftarlarca yoğun eleştirilere uğradı.

MESLEĞİNİ BIRAKTIĞINI AÇIKLADI

Astrolog Güven, bu eleştirilere daha fazla katlanamayıp sosyal medya hesabından küfürlü bir video paylaşınca, eleştirilerin dozajı Fenerbahçeli taraftarları da aşan, tüm Türkiye'ye yayılan bir pozisyon aldı. Meral Güven de, mesleğini bıraktığını açıkladı. 

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Paylaşımları sonrasında Meral Güven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan re'sen soruşturma başlattı.

GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatlarına istinaden Türk Ceza Kanununun (TCK) 216. maddesinde hüküm bulan "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçu kapsamında Güven'i tespit edilen adresinde yakalayarak gözaltına aldı. 

BİRÇOK SUÇ KAYDI ÇIKTI

Adli işlem başlatılan Güven'in, "tehdit-hakaret" suçundan 2, "kişilerin huzur ve sükununu bozma", "kasten yaralama", "kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma" ve "taksirle yaralama" suçlarından birer suç kaydı bulunduğu öğrenildi.