Geçtiğimiz yılın ortalarında diyet ve spora başlayarak 5 ayda 22 kilo veren ve 2023 yılını da form çalışmalarıyla geçirerek büyük bir yükten kurtulan Ata Demirer, giydiği smokin ile güzel bir görüntü vererek Fatoş Akkaya’nın objektifinden yansıyan pozları sosyal medya platformlarındaki kişisel hesaplarından paylaştı. Ünlü stand-upçı, komedyen, senarist, sinema ve tiyatro oyuncusu Ata Demirer’in kilo verdikten sonraki son halini ortaya koyan pozlarına takipçileri ve hayranları övgüler sıraladı.

Ünlü komedyen, senarist ve oyuncu Ata Demirer, 5 ayda -dile kolay- 22 kilo vererek forma dönmeye başladı. Her ne kadar kilolarını mesleğinde performansa dönüştürse de uzun yıllardır bir sorun olarak kilolarına karşı mücadele veren 51 yaşındaki ünlü komedyen Ata Demirer’in smokin giyerek verdiği pozlarla ortaya koyduğu son halini görenler çok beğendi. Fatoş Akkaya’nın objektifine pozlar veren Ata Demirer’in hem son hali hem smokinli görüntüsü hem de pozlarına hayran ve takipçileri tarafından övgüler sıralandı. Bir hayranı "Az daha kilo verirsen hiç tanıyamayacağız" derken, bir başka hayranı "Ata ağabey. Madem zayıflayınca bu kadar yakışıklı ve karizma oluyordun, neden 30 senedir kurtulmadın bu kilolardan?" diye sordu. Pek çok takipçinin ise, "filinta” tanımını kullandığı görüldü.

Bilhassa senaryo ve oyunculukta kariyer basamaklarını hızla tırmanırken kendisine yardımcı olan kilolara artık ihtiyacı bulunmayan ünlü komedyen Ata Demirer, büyük değişim için niyetlenerek geçtiğimiz sene ilk adımları atmaya başlamıştı.

ATA DEMİRER HANGİ DİYETİSYENLE ÇALIŞTI?

Ata Demirer, Ocak 2022’de konuk olduğu programda, yıl ortasında başladığı diyet ve sporla 22 kilo verdiğini açıklamış, öğlen ve akşam yemeklerinde karbonhidrat yemediğini, doğrudan et, balık ve proteinle beslendiğini, sabahları 45 dakika yürüdüğünü, böylelikle 4-5 ayda 22 kilo verdiğini belirtmişti. Ata Demirer üstelik bunu yaparken hiçbir diyetisyenle de çalışmadığını vurgulamıştı.

Bir arkadaşının mide ameliyatı olduğunu öğrendiğini ve kendisine ne yediğini sorduğunda “ekmek yemiyorum” cevabı aldığını söyleyen Ata Demirer, “Ekmek yemeyecektin madem, neden mide ameliyatı oldun?” diye sorduğunu anlatarak, sabahları sadece bir dilim ekmek yediğini ve ertesi günün sabahına kadar tek bir dilim ekmek almadığını kaydetmişti.

Kilo verme sürecini ayrıntılarıyla anlatan Ata Demirer, ekmeğe sınırlama getirerek ve yürüyüşler yaparak çok hızlı kilo verdiğini, alkolü ise sadece az bir miktar olması koşuluyla cumartesi günü aldığını, onu da pazar günü yaptığı ciddi yürüyüşle dengelediğini, sabahları da sahilde, Topkapı Sarayı’nı doğru yürüdüğünü, bütün esnafı neredeyse tanır hale geldiğini, kilolardan kurtulmak için başlattığı mücadelenin sonucu olarak hem kilo verdiğini hem de sosyalleştiğini anlatmıştı.

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında YouTube'da bir kanalın canlı yayınına katılar Ata Demirer, “Ata Demirer mide ameliyatı oldu, 50 kilo verdi” şeklinde çıkan haberlere de açıklık getirerek, 50 kilo fazlalığının olmadığını, mide ameliyatına karşı olduğunu söylemişti.

Ata Demirer şunları ifade etmişti:

“50 kilo fazlalığım yok. Kime vereyim 50 kiloyu? Allah mecbur etmesin ama mide ameliyatına karşıyım. Hani adam o kadar kilo alıyor ki, evinden mahalleliler çıkarmak zorunda kalıyor. Allah korusun, böyle bir durum olursa ancak mide ameliyatı olurum. Güzellik için mide ameliyatı olduğunu bildiklerim var. 20 kilo için mide ameliyatı oluyorlar. Neden? Aslında kafası şişko. Ben 18 kilo kadar verdim fakat mide ameliyatına kesinlikle gerek yok. Biraz çenemi boğazımı tutunca kolaylıkla kilo veriyorum ben."

ATA DEMİRER KİMDİR?

Türk komedi dünyasının sevilen isimlerinden Ali Ata Demirer, 6 Temmuz 1972 tarihinde Bursa'da dünyaya geldi. Arnavut kökenli bir baba ve Ahıska Türkü bir annenin oğlu olarak doğan Demirer, çocukluk yıllarından itibaren müziğe olan ilgisiyle dikkat çekti.

MÜZİKAL YOLCULUĞUN BAŞLANGICI VE TİYATRO İLE İLK BULUŞMA

Demirer'in müzikle ilişkisi, ilkokul ve ortaokul yıllarında Bursa'da başladı ve İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümü'nde devam etti. Üniversite yıllarında sahne deneyimleri kazanmaya başlayan Demirer, Dormen Tiyatrosu'nda tiyatro ve gösteri dünyasına adım attı ve kısa süre sonra stand up gösterilerine yoğunlaşarak üniversite öğrenimini yarıda bıraktı.

STAND UP'TAN SİNEMAYA UZANAN BAŞARILI KARİYER

1996 yılında ilk stand up gösterisini gerçekleştiren Demirer, "Kandıramazsın Beni", "Fıstık Gibi", "Aptalar Koğuşu", "Ata Demirer Show", "Hababam Sınıfı Askerde" ve "Eyvah Eyvah" serileri gibi birçok başarılı projeye imza attı. Bu gösteriler, onun Türk komedi dünyasında öne çıkmasını sağladı.

SİNEMA VE ÖDÜLLERLE TAÇLANAN KARİYER

Demirer, oyunculuk alanında da büyük başarılar elde etti. "Hababam Sınıfı Askerde", "Eyvah Eyvah" serisi ve "Eyvah Eyvah 4" gibi filmlerde sergilediği performanslarla geniş bir hayran kitlesine ulaştı. Demirer, kariyeri boyunca Altın Kelebek Ödülleri ve Yeşilçam Ödülleri gibi prestijli ödüllerin sahibi oldu.

ALİ ATA DEMİRER'İN KOMEDİ VE OYUNCULUKTAKİ BAŞARISI

Türk sinemasının ve komedi dünyasının en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Ali Ata Demirer, esprileri ve kendine özgü üslubuyla seyircinin gönlünde taht kurdu. Türk komedi tarihinin unutulmaz figürleri arasında yer alan Demirer, geniş bir hayran kitlesine sahip.

Editör: Mevlüt Peker