Ataşehir İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ali Coşkun, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında bir bilim ekibi oluşturan Coşkun, olası İstanbul depremine ilişkin görüş ve önerileri dinledi. Ali Coşkun’un ‘Çözüm Masası’ adını verdiği ekiple yapılan toplantıya; Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, İYİ Parti İlçe Başkanı Yüksek İnşaat Mühendisi Bora Yörükoğlu, İlçe Sekreteri Çevre Mühendisi Şebnem Tonka, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Mimar Güntülü Kavuncu Demirtaş, Harita Mühendisi Hale Akgül Bardakçı ile İnşaat Mühendisi Erman Tarkan katılım sağladı. 

ali-coskun-cozum-masasi-13aralik2023-3

OLASI DEPREME İLİŞKİN DEĞERLENDİRME

‘Çözüm Masası’ ekibi Ataşehir’in modern ama aynı zamanda depreme dayanıklı dönüşümüne dair görüş ve önerilerini aktardı. Ayrıca Prof. Dr. Üşümezsoy, Ataşehir’in zemin yapısına ve olası bir depremin bölgede yaratacağı tahribata ilişkin harita önünde bilgilendirmede bulundu. Ali Coşkun da sunum sırasında Prof. Dr. Üşümezsoy’a sorular sorarak bölgenin depreme dayanıklı hale nasıl geleceğine ilişkin bilgi aldı.  

ÜŞÜMEZSOY’DAN ALİ COŞKUN’A DESTEK

Öte yandan Ataşehir’de Ali Coşkun’un belediye başkanı olması halinde yeni bir bakış açısı getireceğine inancını belirten Prof. Dr. Üşümezsoy, “Yeni süpürgeler iyi süpürür, eski süpürgeler ise burası zaten temizdi deyip kafasından temizlediğini zanneder. Sembolik olarak anlatmaya çalıştığım bu ama gerçekten yeni bir bakış açısı lazım. Yeni bir bakış açısı ile yeni bir belediye başkanlığı Ataşehir’in kazancı olur kanaatindeyim” ifadelerini kullandı. 

ali-coskun-cozum-masasi-13aralik2023-2

ATAŞEHİR’İN İMAR VE MÜLKİYET SORUNU

Ataşehir’de yaşanan imar ve mülkiyet sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Ali Coşkun, “Ataşehrimiz bu konuda çok mağdur edildi. Bazı mahallelerimizde mülkiyet, bazılarında imar sorunlarının var olduğunu biliyoruz ve bu sorunların bugüne kadar kalmış olmasından da üzüntü duyuyoruz. Mevcut durumun yalnızca ilçe belediyesinin yetkileriyle çözülemeyeceğinin elbette bilincindeyiz ama daha şimdiden bu bilinçle hareket ediyor ve göreve gelir gelmez bu sorunların ivedilikle çözümü için şimdiden hazırlığımızı yapıyoruz” dedi.

ali-coskun-cozum-masasi-13aralik2023-4

“HEM HAKİM HEM DE HAKEM OLACAĞIZ”

İmar ve mülkiyet sorunlarının çözümü konusunda yerel seçimin ertesi gününü işaret eden Ali Coşkun, şöyle konuştu:
“1 Nisan 2024 sabahı itibariyle yetkili yönetim ve kurumlarla iş birliği yapacağız ve komşularımızın imar ve mülkiyet sorunlarının çözümünde hem hakim hem de hakem olacağız. Kentsel dönüşüm projelerinin sağlıklı ve vatandaş lehine uygulanması için gerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile gerekse Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ile iş birliği içinde vatandaşlarımızın en kazançlı çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz ve bu sorunları hızlıca çözmüş olacağız.” 

‘ÇÖZÜM MASASI’ SEÇİME KADAR DEVAM

Ayrıca Coşkun, seçim süresi boyunca belediye başkanlığı görev yetkisini almış gibi Ataşehir’in tüm mahallelerinin standardını yükseltmek adına ‘Çözüm Masası’ toplantılarının devam edeceğini işaret etti. 

Editör: Ozan Barış Erim