Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün yayımladığı “sözleşmeli personel alımı ilanı”nda söz konusu personel alımının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4'üncü maddesinin B fıkrasına göre istihdam edileceği ve giderlerinin Atatürk  Üniversitesi’nin Özel Bütçesinden karşılanacağı belirtildi. Personel alımının, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına ekli "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın Ek 2'nci maddesinin (b) fıkrasına göre 2022 KPSS (B) grubu puan sıralamasının esas alınacağı belirtilen ilanda, 99 personelin hangi pozisyonlarda istihdam edileceği de açıklandı.

1. GENEL VE ÖZEL ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48' inci maddesinde yer alan koşulları taşıması,

7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu gereği yapılacak arşiv araştırması sonucunun olumlu olması,

2022-KPSS lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93, ortaöğretim (Lise ve dengi) mezunları için ise KPSS P94 puanına sahip olması,

Erkek adayların askerliğini yapmış ya da muaf olması veya tecilli olması gerekiyor.

2. BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

- Başvuru Formu’nun eksiksiz doldurulması,

- 2022 KPSS Sonuç Belgesi’nin bulunması,

- Başvuru formuna yapıştırılması için 1 adet fotoğraf,

- e-Devletten alınabilen karekodlu Adli Sicil Belgesi,

- Güvenlik personeli olarak alımı yapılacaklar için özel güvenlik görevlisi kimlik kartının fotokopisi,

- Belge ve sertifika istenilen pozisyonlar için ilgili belgenin onaylı sureti ya da aslı,

- e-Devletten de karekodlu olarak alınabilen Askerlik Durum Belgesi,

- Kimlik fotokopisi,

- e-Devletten de karekodlu olarak alınabilen mezuniyet belgesi ya da diploma fotokopisi.

3. BAŞVURU YERİ, ŞEKLİ VE ZAMANI

Adayların, Atatürk Üniversitesi'nin resmi web sitesi olan https://www.atauni.edu.tr/ adresindeki "Duyurular" bölümünden başvuru formunu indirmeleri ve bu formu tam ve doğru bir şekilde doldurmaları gerekiyor. Başvurular, ilanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde, mesai saatlerinin sonuna kadar, ilanda belirtilen adreslere şahsen veya vekalet yoluyla yapılmalı. Başvuru süresi dışında veya eksik belgelerle yapılan başvurular, aynı şekilde posta, faks ya da e-mail yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek.

Belirtilen niteliklere uymayan ya da başvuru süresini kaçıran adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacak. Başvuru sonuçları, son başvuru tarihinin ardından 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubu puan sıralamasına göre Atatürk Üniversitesi'nin web sitesinde ilan edilecek. Adaylara sonuçlar hakkında ayrıca yazılı veya sözlü bir bildirim yapılmayacak.

4. DİĞER AÇIKLAMALAR VE ÖNEMLİ HUSUSLAR

Hizmet Sözleşmesi ve Şartları: Seçilen adaylarla hizmet sözleşmesi imzalanacak. Sözleşmede yer alan şartları yerine getiremeyen adayların sözleşmeleri iptal edilecek.

Sözleşmeli Personelin Yeniden İstihdamı: "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar"ın ek maddesine göre, sözleşmeli personelin hizmet sözleşmesi şartlarına uymaması nedeniyle sözleşmesi feshedilen veya kendisi tarafından feshedilen kişiler, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle kamu kurum ve kuruluşlarında yeniden istihdam edilemeyecek. Bu durumun tespit edilmesi halinde, adaylar atanmış olsalar bile atamaları gerçekleştirilmeyecek.

Emeklilik Durumu: Adayların sosyal güvenlik kurumlarından emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmaları gerekiyor.

İkamet Zorunluluğu: Sözleşme yapmaya hak kazanan adaylar, sözleşmede belirtilen görev yerinde ikamet etmek zorunda.

Görevlendirme Hakkı: İdare, eğitim ve öğretimin verildiği merkez veya taşra birimlerinde, ihtiyaca bağlı olarak kurum içi görevlendirme yapma hakkına sahip.

Tek Pozisyon Başvurusu: Adaylar, aynı ilan dönemi içinde sadece bir pozisyona başvurabilecekler. Birden fazla pozisyona yapılan başvurular iptal edilecek.

Yurtdışı Diploma Denkliği: Yurtdışından alınmış diplomaların, Yükseköğretim Kurulu tarafından denkliğinin onaylandığına dair belge, başvuru formuna eklenmeli.

5. YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

YERLEŞTİRME KRİTERLERİ VE SÜRECİ: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesi (B) fıkrası ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, 2022 KPSS (B) Grubu puan sıralamasına göre yerleştirme işlemi yapılacak. Genel ve pozisyona özgü şartları taşıyan adaylar arasından tercih edilecek.

PUAN EŞİTLİĞİNDE ÖNCELİK: Adayların puanları eşitse, mezuniyet tarihleri önce olan adaya öncelik verilecek, bunun da eşit olması durumunda ise doğum tarihi önce olan aday tercih edilecek.

KAMU GÖREVİNDEN ÇIKARILANLARIN BAŞVURU DURUMU: Çeşitli Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamu görevinden çıkarılan kişilerin başvuruları kabul edilmeyecek.

YEDEK ADAY SİSTEMİ: Her ilan edilen pozisyon için üç katı kadar yedek aday belirlenecek. Asıl adayların başvurmaması, vazgeçmesi veya şartları taşımadığının anlaşılması durumunda, yedek adaylar sırayla atanacak.

KPSS PUANININ YETERLİLİĞİ: Yüksek KPSS puanı, sözleşmeli pozisyona yerleşmek için tek başına yeterli değil. Adayların ilanda belirtilen genel ve özel şartları taşıması gerekiyor.

YANLIŞ BEYAN VE EKSİK EVRAK: Yanlış, yanıltıcı ya da yalan beyanda bulunanlar, eksik evrak sunanlar veya bilgilerinde tutarsızlık olanlar değerlendirmeye alınmayacak ve bu durumdan kaynaklanan hak iddiasında bulunamayacak.

YASAL İŞLEMLER VE ATAMA İPTALİ: Gerçeğe aykırı belge verenler veya yanıltıcı beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve kuruma yapılmış ödemeler faiziyle geri alınacak.

ÜNİVERSİTE WEB SİTESİ DUYURULARI: Üniversitenin web sayfasında yapılan duyurular, resmi tebligat niteliğinde olup, ayrıca yazılı bildirim yapılmayacak.

GENEL MEVZUAT UYGULAMALARI: İlanda yer almayan hükümler için genel mevzuat hükümleri geçerli olacak.

Editör: Mevlüt Peker