Gazze'de 4 gün sürecek ateşkesin saat sabah 08.00'de başlayacağı duyuruldu. Çatışmalar için yapılacak insani ara, Gazze'nin hem kuzeyini hem güneyini kapsayacağı öğrenildi. Ateşkes anlaşması kapsamında Hamas'ın serbest bırakacağı 13 kişilik sivillerin listesi ise İsrail'e ulaştırıldı. Bu kişiler ateşkesin uygulanmaya girmesinden saatler sonra serbest bırakılacak. Anlaşmaya göre 13 kişilik ilk esir grubu saat 17'de Gazze'den çıkarılacak. Hamas'ın rehineleri serbest bırakmasının ardından İsrail'in de Filistinli mahkumları serbest bırakması beklendiği bilgisi verildi. Hamas, İsrailli bir rehineye karşılık aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu üç Filistinli tutuklunun serbest bırakılacağını duyurdu. 4 gün içinde kadın ve 19 yaşın altındaki çocuklardan oluşan 50 İsrailli rehinin serbest bırakılacağı belirtildi. İsrail ise kadın ve çocuklardan oluşturduğu 150 Filistinli mahkumu serbest bırakacak.

200 KAMYON YARDIM VE TIBBİ MALZEME GAZZE’YE GİRECEK

Gazze Şeridi'nin her yerine günde 200 kamyon yardım ve tıbbi malzeme taşınacak. Günde 4 yakıt tankeri de Gazze'ye girecek. Dört günlük ateşkes anlaşmasının ayrıntılarını açıklayan Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, esas hedeflerinin kalıcı ateşkes sağlanması olduğunu belirtti.

İSRAİL ATEŞKESTEN ÖNCE SON KEZ BOMBALADI!

Ateşkes öncesi Gazze'de hava bombardımanı ve karada çatışmalar devam etti. İsrailli askeri yetkililer, vurulan hedefler arasında askeri komuta merkezleri, yer altı tünelleri ve silah depolama tesislerinin yer aldığını duyurdu. Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları ise Gazze'de İsrail askerlerine karşı saldırılara ilişkin görüntüler paylaştı. İsrail ordusuna ait zırhlıların imha edildiği öne sürüldü.

ŞİFA HASTANESİNİN MÜDÜRÜNÜ GÖZALTINA ALDILAR!

Gazze'nin en büyük hastanesi Şifa'nın müdürü gözaltına alındı. Muhammed Ebu Silmiyye'nin yönetimi altında hastanede Hamas'ın yoğun faaliyetler yürüttüğü öne sürüldü. Hamas, Silmiyye ve hastanedeki sağlık personelinin gözaltına alınmasını kınadı.