İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki huzuru ve güvenliği sağlamak için 7/24 çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, 'jigolo' olma vaadiyle kandırılan vatandaşların şikayeti üzerine, Büyükçekmece'de bulunan ofise operasyon düzenledi. Gerçekleşen operasyonda, çok sayıda kişi gözaltına alınırken, yapılan aramada dijital materyaller ve bir miktar para ele geçirildi. 

'JİGOLO' VAADİYLE KANDIRAN ÇETEYE OPERASYON

Ekipler, fiziki ve teknik takibin ardından 6 Şubat tarihinde düğmeye bastı. "Jigolo" vaadiyle insanları kandırıp paralarını alan çeteye düzenlenen operasyonda şüphelilerin, 26 kişiyi toplamda 575 bin TL dolandırdığı belirlendi. 

Jigolo Vaadiyle Insanlari Kandiran Ceteye Operasyon 29Subat2024 2

ÇOK SAYIDA DİJİTAL MATERYAL ELE GEÇİRİLDİ

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda bilgisayar, telefon, dijital materyal ve 55 bin TL ele geçirilirken, 9 şüpheli gözaltına alındı.

SUÇLULAR CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Emniyette işlemleri biten şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i, hakkında dolandırıcılık suçundan sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer 8’i şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Hakan Mutlu