İstanbul'da, Avrasya Tüneli'nde trafik güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atan bir motosiklet sürücüsü, polis tarafından 35 bin 415 TL para cezasına çarptırıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekipleri, 10 Mayıs'ta sosyal medyada paylaşılan bir video üzerine harekete geçti. Görüntülerde, Avrasya Tüneli içinde tehlikeli manevralar yapan motosiklet sürücüsünün kimliği plaka bilgileri üzerinden S.B.F. olarak tespit edildi ve kısa süre içerisinde yakalandı.

Avrasya Tuneli Motosiklet 13052024 (1)

UYGULANAN YAPTIRIMLAR VE CEZALAR

Trafik ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucu sürücü S.B.F.'ye Karayolları Trafik Kanunu'nun çeşitli maddeleri gereğince toplamda 35 bin 415 TL para cezası kesildi. İhlaller arasında "sürücü belgesi geçici olarak iptal edilmişken araç kullanmak", "görevli memurun uyarı ve ikazlarına uymamak", "plakasız araç kullanmak", "emniyet şeridi ve banketleri kullanmak", "akrobatik hareketler yapmak" ve "kamunun rahat ve huzurunu bozacak şekilde araç kullanmak" gibi suçlar yer aldı. Ayrıca sürücünün ehliyeti, 100 ceza puanını iki kez aşması nedeniyle dört ay süreyle iptal edildi ve motosikleti trafikten men edildi.

Avrasya Tuneli Motosiklet 13052024 (2)

ADLİ SÜREÇ BAŞLATILDI

S.B.F., "ulaşım araçlarını kişilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak şekilde kullanmak" suçundan dolayı adli işlem yapılmak üzere Kumkapı Polis Merkezi Amirliğine götürüldü.

Avrasya Tuneli Motosiklet 13052024 (3)

MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNDEN YANLIŞ ALGILAR

Genel olarak motosiklet sürücüleri, dört tekerlekli araç sürücülerinin kendilerini bir araç olarak görmemekten şikayetçi. Ancak motosiklet sürücülerinin hız sınırlarına uyarak bir araç gibi davranıp iki şerit arasında ilerlemek yerine aşırı hız yaparak, makas atarak şeritler üzerinde ilerlemesi, kendilerinin de bu algıya katkıda bulunduğunu işaret ediyor. Aşırı hız, şerit değiştirme kurallarına uymama gibi davranışlarla motosiklet sürücüleri de trafikte büyük tehlike yaratıyor.

Avrasya Tuneli Motosiklet 13052024 (4)

Avrasya Tuneli Motosikletli 13052024 Iha1

Avrasya Tuneli Motosikletli 13052024 Iha2