Türkiye'yi temsil eden İstanbul İtfaiyesi, İspanya’da düzenlenen Avrupa Polis ve İtfaiye Oyunlarında, Avrupa Şampiyonu oldu.

itfaiyecilerden-avrupa-sampiyonlugu-18ekim2023-4

İstanbul İtfaiyesi ekibi, 1 hafta boyunca süren yarışmalarda, bireysel ve takım halinde oynanan kategorilerde mücadele etti.

itfaiyecilerden-avrupa-sampiyonlugu-18ekim2023-3

EN ZORLU YARIŞTA ALTIN MADALYA GELDİ

Takım halinde oynanan oyunlar kategorisinde itfaiye erlerimiz; Su Taşıma (Bucket Brigade) branşında Avrupa Şampiyonluğu, Çıkrık Çekme branşında Avrupa Üçüncülüğü ve Genel Klasmanda Avrupa İkinciliği madalyalarını kazandı. 

itfaiyecilerden-avrupa-sampiyonlugu-18ekim2023-6

Ayrıca yarışmanın en zorlu branşı olarak bilinen Ultimate kategorisinde, itfaiye erleri Yasin Bilmez ve Şükrü Akyıldız kendi yaş kategorilerinde 1. olarak altın madalya almaya hak kazandı. Aynı branşta takım olarak yarışan Yasin Bilmez, Şükrü Akyıldız, Kerim Seis, Ramazan Alpul  ise  bronz madalya alarak Avrupa 3.'sü oldu.  

itfaiyecilerden-avrupa-sampiyonlugu-18ekim2023-1

GÜREŞTE AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU TÜRKİYE'NİN

Bireysel güreş müsabakalarında ise itfaiyecilerimiz; Ramazan Alpul 79 kg Serbest Sitilde Avrupa Şampiyonu, Serkan Karakılıç 63-65 kg Serbest Sitilde Avrupa Şampiyonu, Halit Pınar 67 kg Grekoromen Avrupa Şampiyonu, Şükrü Akyıldız 72 kg Grekoromen Avrupa Şampiyonu oldu.

itfaiyecilerden-avrupa-sampiyonlugu-18ekim2023-5

ATLETİZİM'DE MADALYALAR İTFAİYECİLERİMİZİN

Atletizm yarışlarında mücadele eden itfaiyecilerimizden Kerim Seis, Sırıkla Yüksek Atlamada altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu oldu. 

İtfaiye eri Yasin Bilmez; 400 metre koşusunda yarışan bronz madalya kazanırken, 400 metre ve 100 metre engelli koşularında altın madalya almaya hak kazandı.

itfaiyecilerden-avrupa-sampiyonlugu-18ekim2023-7

İtfaiyecilerimizden Şükrü Akyıldız ise 3 km engelli koşu yarışlarında bronz madalya alarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Editör: Ozan Barış Erim