Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ne cuma namazı için giden ve caminin içinde gördüğü kediye eğilerek, “Sen buralara nerden girdin?” diye sorup saf ve tatlı bir üslupla “Seni yaradana kurban olayım. Yaradana kurban olayım. Seni yaratan tatlı yaratmış.” diyen amca, medyada gündem olmuş ardından videosu tüm sosyal medyada viral hale gelmişti. Videonun viral oluşunun nedeni ise dedenin görüntü alındığından habersiz olması ve doğal oluşuydu.

Ayasofya’da kedi seven dedenin kim olduğu, nereden geldiği, nereli olduğu ile ilgili hiçbir bilgi yokken bir anda Kayseri’de ortaya çıktı.

"KEDİYE CANIM KAYNADI, SEVDİM; FİLME ALMIŞLAR!"

Doğup büyüdüğü ve bu yaşına kadar yaşadığı Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde yine kedileri severken bir grup genç kız tarafından fark edilen ve yine görüntülendiğinden habersiz olan Ayasofya’da Kedi Seven Dede, cuma namazı için gittiği Ayasofya’da başından geçen kedi macerasını anlatmaya başlayınca gençler çok şaşırdı ve “Aa o sen misin?” diye sordular. Anlatımı sırasında isminin Ahmet olduğu öğrenilen yaşlı adam, “Bu sene beni maskara ettiler” diyerek başından geçenleri bir bir anlatmaya, gençler de Ahmet amcadan habersiz görüntü almaya başladı.

Değil maskara olmak, tüm Türkiye’nin sıcak duygularla ve hayranlıkla izlediği Ahmet amca, cuma vakti yaklaştığı sırada tam da Ayasofya’ya yakın olduğunu ve camiye girdiğini, çok güzel bir kedi gördüğünü, canının kaynayıp “Seni yaradana kurban olayım” dediğini söyledi.

BU ÇEKİLEN VİDEODAN DA HABERİ OLMADI

Etrafta yabancı turistlerin ve yerlilerin bulunduğunu, Ayasofya’nın içinde fotoğraf ve video çektiklerini söyleyen Ahmet amca, o sırada kendisini de çektiklerinden haberinin olmadığını belirtti.

Çekilen bu ikinci videodan da haberi olmayan Ahmet amca, biri tüm Türkiye’nin onu sevdiğini söyleyinceye kadar “maskara” olduğunu düşünmeye devam edeceği görülüyor.

Editör: Mevlüt Peker