Bakan Mehmet Ersoy'dan Ayasofya Camii Açıklaması

Ayasofya Camii girişi ücretli mi? 2024 Ayasofya Camii giriş ücreti kaç TL? gibi soruların yanıtları merak ediliyor. Ziyaretçilere yönelik yeni düzenlemeye geçilen Ayasofya Camii, yeniden müze mi olacak?

Ayasofya Camii Müze 2024 Ücreti 4

Temmuz 2020'de Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla tekrar cami olarak kullanılmaya başlanan Ayasofya hakkında merak edilenleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy açıkladı...

Ayasofya Camii Müze 2024 Ücreti 7

Ayasofya Camii'nde Yeni Düzenleme

Ayasofya Camii, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer almaktadır. Tarih boyunca farklı kültürlerin izlerini taşıyan eşsiz bir yapı olan Ayasofya, her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapmaktadır.

Ayasofya Camii Müze 2024 Ücreti 2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un Ayasofya'da başlattığı restorasyon ve koruma çalışmaları kapsamında ziyaretçilere yönelik camide yeni düzenlemeye geçildi. Galeri katını ziyaret edecekler için bilet satışı yapılacak.

Ayasofya Camii Müze 2024 Ücreti 6

Camiye ibadete gelenlerle kültürel amaçlı ziyaret eden yabancıların girişlerini birbirinden ayıracak uygulama kapsamında, turistler giriş için ücret ödeyecek. Bu kapsamda, galeri katını ziyaret edecekler için bilet satışının yapılacağı gişe, III. Ahmet Çeşmesi karşısına konumlandırıldı. Uygulama 15 Ocak'ta başladı.

Ayasofya Camii Müze 2024 Ücreti 3

2024 Ayasofya Giriş Ücreti Ne Kadar, Kaç TL?

Ayasofya'ya ibadet yerine gezmek için gelenler 25 Euro giriş ücreti ödeyecek. Ayasofya'ya girişlerde alınacak Euro için kur ise 34 lirada sabitlendi. Böylece gezi amaçlı gelecek olan turistler, Ayasofya'ya girmek için 850 lira giriş ücreti ödeyecek.

Ayasofya Camii Müze 2024 Ücreti 5

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre şuan için galeri kısmını ziyaret edecek Türk vatandaşları için alınmış yeni bir karar bulunmamakla birlikte müze kart sahipleri için bilet fiyatı 250 TL olarak biliniyor.
 

Editör: Nurseli Fırat