Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 61 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda devam edildi. Duruşmaya sanıklar, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

KAPLAN'IN ÖZÜRÜ VE MAHKEME BAŞKANININ YANITI

Mahkeme Başkanı Mehmet Güven, duruşmaya dün tahliye talebinde bulunmayan tutuklu sanıklar ve avukatlarının beyanlarıyla devam edileceğini bildirdi. Sanık ve avukat beyanlarına geçilmeden önce Bora Kaplan, 16 Nisan'daki duruşmada Mahkeme Başkanı Mehmet Güven'e yönelik sarf ettiği "Efendim bir tanem." sözleri nedeniyle özür diledi. Kaplan, bu ifadenin yanlışlıkla ağzından çıktığını belirterek, herkesin önünde tekrar özür diledi. Mahkeme Başkanı Güven, Kaplan'ın özrünü kabul ederek, niyetinin kötü olmadığını belirtti.

TUTUKLU SANIKLARIN TAHLİYE TALEPLERİ

Duruşmanın devamında, tahliye talebinde bulunması için tutuklu sanıklara söz verildi. Sanık Barış Kurt, bilirkişinin hazırladığı HTS raporunun gerçekleri yansıtmadığını ve müşteki Erkan Doğan'ın beyanlarının doğru olmadığını savundu. Kurt, polislerin gözaltına alındığı sırada ruhsatlı silahını yok ettiğini iddia ederek, baskı altında söylenenleri kabul etmediği için tutuklu olduğunu belirtti. Tahliyesini talep eden Kurt, Bora Kaplan'ı satmadığı için bu durumda olduğunu söyledi. Sanık Kanber Keskin, örgüt yöneticileri arasında yer aldığını fakat tanıkların beyanlarında isminin geçmediğini ve baskı altında Bora Kaplan aleyhine ifade vermediği için yargılandığını iddia ederek, tahliyesini istedi. Sanık Sercan Keleş de üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek tahliye talebinde bulundu.

SANIK AVUKATLARININ TALEPLERİ

Tutuklu sanıkların taleplerinin ardından sanık avukatlarının talepleri dinlendi. Bora Kaplan'ın avukatlarından Umut Köroğlu, Kaplan'ın gözaltına alınma operasyonunun yasa dışı olduğunu öne sürdü. HTS kayıtlarıyla ilgili raporu hazırlayan bilirkişinin Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığından (KOM) ayrılan bir polis olduğunu belirten Köroğlu, bilirkişi hakkında evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunulmasını istedi. Duruşmaya yarın sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

Editör: Mevlüt Peker