Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında akşam saatlerinde 3 emniyet müdürünün evine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü polisleri geldi. TEM polisleri, savcılığın talimatı kapsamında polis müdürlerinin evinde arama başlattı.

DOSYA İÇİN KISITLAMA KARARI

Üç polis müdürüne yönelik ev aramasına neden olan soruşturmanın,  Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) yer alan "Anayasal düzenin işleyişine karşı suçlar" ile "suç için anlaşma", "göreve ilişkin sırrın açıklanması", "yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs", "suçluyu kayırma" ve "gizliliğin ihlali" suçlarına yönelik gerçekleştirildiği öğrenildi.

Savcılık tarafından dosya için kısıtlama kararı verildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanlığı, 9 Mayıs'ta başkentteki organize suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü ve Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığını duyurmuştu.

Suç örgütüne yönelik iddialarda adı geçen Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde görevli kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma aşamasında gizli tanık olan ve yurt dışına kaçtığı öne sürülen S.S'nin, yurt dışına kaçırılmasında ihmali olan kamu görevlileri hakkındaki işlemlerin devam ettiği, İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu raporunun hazırlanmasının ardından şüpheliler hakkında adli işlemlerin başlatılacağı belirtildi.