Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve avukatlar katıldı. Sanıkların savunmasının alınmasıyla devam eden duruşmada, sanık Sercan Keleş, hakkındaki suçlamaları reddetti, Semih Arslan'ı öldürmediğini, ifadelerinin emniyette değiştirildiğini savundu.

2 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Hakkında yakalama kararı çıkartılan tutuksuz sanıklar Mehmet K. ve Muhammet D. de hiçbir suç örgütüne üye olmadıklarını söyleyerek, serbest bırakılmayı talep etti. Mahkeme heyeti, savunmalarının alınması, isnat edilen suça ilişkin delillerin toplanması, sanıkların kendiliğinden gelmesi durumlarını gözeterek, başka suçtan hükümleri bulunmayan Muhammet D. ve Mehmet K'nın salıverilmesine karar vererek, haklarındaki yakalama emrini kaldırdı.

SANIK AVUKATLARIN TALEPLERİ REDDEDİLDİ

Duruşmada, tüm sanıkların savunmaları alındıktan sonra avukat beyanlarına geçildi. Sanık avukatları, SEGBİS kayıtları çözümlenmediği için önce müştekilerin beyanlarını dinlemek istedi. Ara karar kuran mahkeme avukatların talebini reddetti.

Sanık avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve iddianamenin somut delillerle hazırlanmadığını iddia etti. Duruşmaya, 24 Nisan Çarşamba günü devam edilecek.

Editör: Halide Tonga