Fenerbahçe Başkan adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, "Ali Koç Fenerbahçe'nin başkanı olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak" derken, başkan olursa 3 yıldan fazla kalmayacağını ifade etti.

"ADAY OLMAYA MECBUR KALDIM"

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

"Neden başkanlığa aday oldum? Keyfim yerinde, para da kazanıyorum, işleri de tıkırına koyduk. Ama Fenerbahçe'de bazı sıkıntılar var. Dava arkadaşlarımızla bir şeyler yapmamız lazım dedik. Kimse sen varken aday olmayız dediler. Mecbur kaldım. 20 sene başkanlık yaptım, 6 sene lig şampiyonu olduk. Ben Fenerbahçeliyim siz de Fenerbahçelisiniz. Bunlar anlamıyorlar.

"BU HAFTA OYNANACAK MAÇTA GALİP GELECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Bildiğiniz gibi 3 Haziran 2018'den bu yana Fenerbahçe'nin sade bir üyesi olarak maddi ve manevi emek sarfettiğimiz kulübümüzü üzülerek takip ettik. Resmin dışına çıkarak kulübe dışardan bakma şansı elde ettim. Bu süre zarfında mevcut kulüp başkanına engel olmamak adına çoğunlukla sessiz kaldım. Bölünmeyin bir olun bir tane Fenerbahçe var dedim. Seçim sürecini saha içi motivasyonu bozacak saha dışı olumsuz etkileri engellemek adına Ocak 2024'ten bu yana sükunet çağrısı yaptım. Camiamızı futbol takımımızın arkasında birleşmeye davet ettim. Bu hafta oynanacak maçta galip geleceğine inanıyorum.

"ALİ KOÇ BAŞKAN OLDUĞU SÜRECE FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLAMAYACAK"

2018'de başkanlıktan ayrıldığımızda kendi işlerimize vakit ayırmaya başladık. Aktif muhalefet hiç yapmadık. Takımımızın aldığı olumsuz sonuçlara üzüldük. Mevcut başkan, 'Ben Fenerbahçe'nin başkanı olduğum sürece Fenerbahçe'yi şampiyon yapmazlar' dedi. Bu ne demek 'Ali Koç Fenerbahçe'nin başkanı olduğu sürece Fenerbahçe şampiyon olamayacak' demek. Bizi kim şampiyon yapmak istemiyor? İktidar mı, devlet mi, hakemler mi, federasyon başkanı mı? Her şeyi ayırmamız lazım. Biz devletle kavga edemeyiz. Fenerbahçe camiası büyüktür, bu büyüklüğün altında herkes ezilir. Birlik ve beraberlik içinde olmazsak bizi ezerler. Ben kimsenin adamı değilim, ben Fenerbahçe'nin adamıyım.

"ATATÜRK'Ü KULLANMAYIN"

Atatürk'ü kendisine siper ediyor. Hepinize tavsiye ediyorum Atatürk'ü iyi okuyun. Atatürk'ü bu kadar kullanmayın. Bizden gidenler de var.

"BAŞKAN OLURSAM 3 SENEDEN FAZLA OLMAM"

3 sene için geleceğim. 3'ten fazla yapamam. 72 yaşındayım kendimi biliyorum. Daha hiç para konuşmadık. Bir aday telefonla konuşmuş, mevcut başkan menajerlerini göndermiş.

MOURINHO AÇIKLAMASI

Mourinho ile yüz yüze görüştük. Menajerler ile görüşmeler sürecek. Biz henüz para konuşmadık. Mourinho bana 'Konyaspor maçını izledim. Bakıyorum' dedi. Ali Koç menajerleri göndermiş. Mourinho'nun 12 milyon euro alacağı ekibinin de 3 milyon euro alacağı söylendi. Size ne? Bugün bazı basın mensupları yönetici gibi yorumlar yapıyor. Böyle basın olmaz. Çok değişmiş basın. Acayip şeyler oluyor. Mourinho konusunda 'Bir kısım gelsin, bir kısım gelirse iyi olur' diyor. Ayıp ya! Henüz geldiği yok. Şartlarda anlaşırsak gelecek. Mourinho, Arabistan'a gitmiyor gözünüz aydın olsun. Burayı da takip ediyor.

9 Haziran'da seçim olacak Mourinho bekler mi beklemez mi o da bir soru işareti. Mourinho ile çalışmak istiyorlarsa, beraber gitsinler imzayı atsınlar. Ben seçilirsem benle devam, o seçilirse onunla devam. Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahhüt ediyorum.

"FENERBAHÇE'NİN ÜZERİNDE 10 SENEDİR ÖLÜ TOPRAĞI VAR"

Fenerbahçe'nin üzerinde 10 senedir ölü toprağı var. Fenerbahçe'ye İMECE usulü sahip çıkacağız. Banka borcunu kapatmak için 3 sene kombine alacağız. Hepinizden ricam elbirliği ile bunu halledeceğiz.

FETÖ İLE MÜCADELE ETTİK

Galatasaray'ın saha dışında çok güçlü olduğunu nerede söyledim? Benim olduğum dönemde Galatasaray hikayeydi. Biz FETÖ ile mücadele ettik. Onlarla mücadele etmekten, başka şey ile mücadele edemedik.

Editör: Ceyda Bıyıklıoğlu