BAĞKUR PRİM GÜN SAYISI 7200'E DÜŞTÜ MÜ, NE ZAMAN DÜŞECEK?

Esnafa erken emeklilik konusu gündemde yerini aldı. Bağkur’lu binlerce vatandaş, prim gün sayısının düşmesini heyecanla bekliyor. Esnafa erken emeklilik gelecek mi? Resmi açıklamalar doğrultusunda esnafa erken emeklilik müjdesinde son düzlüğe girildi. 9000 olan bağkur prim sayısının 7200'e düşürülmesi bekleniyor. 

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 138

Erken emeklilik hayali kuran vatandaşlar için, 9000 olan bağkur prim gün sayısının 7200'e düşürüleceği ve böylece 5 yıl erken emekli olunabileceği ifade ediliyor. Esnafa erken emeklilik müjdesine dair güncel açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı. Işıkhan, Bağ-Kurluların prim gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200 güne düşürülmesi konusuna değindi. Peki bağkur prim gün sayısı 7200'e düştü mü, ne zaman düşecek? İşte detaylar..

Turk Lirasi T L Para 22112023 Yandex 139

BAKAN VEDAT IŞIKHAN 7200 PRİM GÜNÜ HAKKINDA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Esnafa erken emeklilik fırsatı getirecek olan bağkur prim gün sayısının düşmesi, binlerce vatandaşın gündeminde yer alıyor. 9000 prim gün sayısının 7200 güne düşürülmesi düzenlemesinin hayata geçmesiyle birlikte Bağ-kur'lular 5 yıl önce emekli olabilecek. 

vedat-ışıkhan-çalışan-emekli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz aylarda Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vedat Işıkhan: “Sosyal güvenlik sistemimizin sürdürülebilirliğini sağlamak zorundayız. Bunu da prim gelirleriyle sağlıyoruz. Bu yüzden vatandaşlarımızı mümkün olduğu sürece istihdamda ve çalışma hayatında tutmaya gayret ediyoruz. Emeklilik aslında bir sonuçtur. Hepimiz çalışıyoruz, belli bir noktada hak ediyoruz. Burada tabii ki Bağ-Kur'luların beklentisini saygıyla karşılıyorum. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Gün sayısının 9 bin günden 7 bin 200'e düşürülmesi konusu da seçim öncesinde verilen bir vaatti. Biz bunu da yerine getireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Emekli prim gün sayısının 9 binden 7 bin 200’e düşürülmesine ilişkin konuşan Bakan Işıkhan, "Onu Orta Vadeli Plan'da hayata geçireceğiz. Onda sıkıntı yok. O söz mutlaka yerine gelecek ama bütçe disiplininden de çok uzaklaşmamamız gerekiyor. Kadınlara prim desteğini de gündemimize alacağız tabii ki." ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge, kademeli emeklilik, Ev hanımlarına emeklilik (prim desteği), SSK-Bağkur prim eşitlemesi gibi birçok çalışmayı kapsayan yeni torba yasada Bağ-Kur 7200 prim günü ile emekliliğin de olması bekleniyor. Düzenlemenin Meclis'ten geçmesinin ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşması öngörülüyor.

Editör: Nurseli Fırat