Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen halk toplantısına katıldı. Toplantıda Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, muhtarlar ve sivil toplum üyelerinin temsilcileri arasında yer aldı. Bakan Bayraktar, enerji ve maden ekonomisinin devam ettiğini belirterek, "Bizden ki, Türkiye'yi enerji ve maden alanından bağımsızlığıtan kurtarırsak; kendi enerjimizi, kendi petrolümüzü ve kendi doğal gazımızı, kömür kaynaklarımızı ekonomiye kazandırabilirsek o nispette bizim ekonomimiz daha güçlü olacaktır. biz ne enflasyonu ne cari açığı ne dövizi, sorun olarak konuşmayacağız.Bu bize uluslararası anlamda da güç katacak.Bütün hedefimiz bu yolda Türkiye'yi destekleyen ilişkilerden kurtarma yolundadır" sağlığı kullandı.

'GEÇTİĞİMİZ 20 YILDA BÜYÜK ADIMLAR ATTIK'

Enerjinin serbest bırakılmasının azaltılması için yerli ve izin verilmesinin devreye alınmasını vurgulayan Bayraktar, "Bu hedeflerimiz açısından kendi enerjimizi, doğal gazımızı, petrolümüzü, kömür kaynaklarımızı ekonomiye kazandırılabilirsek ekonomimiz de o nispette güçlenecek. Bunlardan biri Türkiye'nin mutlak suretle kendi yerli kaynaklarını ve kaynaklarını sağlar Bizim Allah'a hamdolsun hem güneşimiz hem rüzgarımız hem jeotermalimiz, birçok kaynağımız mevcut bu anlamda; bunları devralmamız gerekiyor. Biz 20 yılda çok büyük adımlar attık. O gün 5 ilde doğal gaz varken, bugün 81 ilde doğal gaz var" diye konuştu.

1,5 milyon haneye yakın evin doğal gaz ihtiyacının, Karadeniz gazını karşıladığını belirten Bayraktar, "Oradaki elde ettiğimiz gazı artırmayı hedefliyoruz. Onun için de arama faaliyetlerimize, bu anlamdaki büyümeye devam ediyoruz. Hedefimiz Türkiye'nin bu şekilde da sürdürülmesini bitirecek çalışmaları yapabilmeyi hedefliyoruz" kullanıldı.

'İLK ETAPTA 100 BİN VARİLE ÇIKARACAĞIZ'

Bayraktar, doğal gaz arama faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, "İmkanlarımız ne kadar iyileşirse, ne kadar yeni dönemler halinde, ne kadar güçlü olursa olsun bu da ilk elden hizmet siyasetimiz olup olmadığına size karşıya gayret gösteriyoruz. Biz petrolde de artan yaşamamızın artan talebi karşılamak için kendi Petrolümüzü temin etmek için çalışıyoruz. 2021 yılında bir dönem adı terörle anılan 'Gidilemeyen coğrafyalar' denilen Gabar, Bestler, Kato'da yine çok büyük bir petrol yoktu. Türkiye'nin en kaliteli petrolünü orada üretiyoruz. 37 bin varil günlük üretim yapıyoruz, İnşallah ilk etapta 100 bin varile çıkaracağız" dedi.

'ÖNCELİĞİMİZ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ'

Bakan Alparslan Bayraktar, Beypazarı'ndaki gelirin ardından Nallıhan ilçesinde kömür madencileri ile bir araya geldi. Bayraktar, "Türkiye'nin enerji ithalatını kömürde yıllık 38 milyon tona çıkacağız. Siz ne kadar daha fazla üretirseniz o kadar daha az ithal etmişsiniz. Türkiye bugün sizin aldığınız kömür de dahil, bu kömürleri kullanarak toplam elektriğin üçünü kaynaklarımızı kömürleştiriyor. Bizim kendimiz en hızlı şekilde ekonomiye kazandırmamız gerekiyor. Onun için kömüre ve siz değerli madenci kardeşlerimize göre sınıflandırılabilir. Madende bizim için birinci parlaklık, iş sağlığı ve güvenliğidir. Kılınıza dahi zarar vermeyi istemeyiz. Acı bir hadise yaşadı, Erzincan'da. Madende, 'Asla iş sağlığı ve güvenlikten taviz vermeyiz' diyoruz. İkinci önceliğimiz, çevredir. Çevre bizim için çok önemli. Bu yerli madenlerimizi ekonomiye kazandırırken çevre ile ilgili da etkileri dikkate alarak, zarar görmeme, çevreyle birlikte bütün bunları yapabilmemiz lazım" diye konuştu.