ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Etimesgut Belediyesine ait Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel'den merkeze ilişkin bilgi alan Göktaş, kursiyerlerle bir araya geldi, birlikte şarkı söyledi, dans gösterilerini izledi.

Destek eğitim sınıfı ve spor salonunda da incelemelerde bulunan Göktaş, sahne sanatları dersliğindeki kursiyerlerle sohbet etti.

Ziyaretinin ardından konuşan Bakan Göktaş, engellilerin toplumsal yaşama uyumlarını sağlamanın ve yaşam kalitelerini daha da artırmanın önemli olduğunu belirtti.

Engelleri kaldırmak, engellilerin hayata aktif katılımlarını sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını dile getiren Göktaş, son 21 yılda kamudaki engelli memur sayısını 12 kat artırdıklarını vurguladı.

Bakan Göktaş, çalışma ortamlarını engellilerin ihtiyaçlarına göre düzenleyen korumalı iş yerlerine kaynak aktardıklarını, engelli ailelerinin yüklerini hafifletmek için misafir bakım hizmeti sunduklarını anlattı.

Kaynak: aa