Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'da medya temsilcileri ile bir araya gelerek 2023 yılının son değerlendirmesini yaptı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Güler, Türkiye'nin huzur ve güvenliği için Bakanlık olarak üstlenilen görevlerin başarıyla yerine getirildiğini ve yeni yıla artan şevk ve gayretle hazırlanıldığını belirtti. "Savunma ve güvenlik konularının, iç ve dış kamuoyuna doğru anlatılmasının ve dezenformasyonla mücadelenin önemli olduğunu" vurgulayan Bakan Güler, bu konuların takibinin de büyük önem taşıdığını ifade etti.

ŞEFFAFLIK VE KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİ

Bakan Güler, tüm faaliyetlerin şeffaf bir şekilde yürütüldüğünü ve kamuoyunun ilk elden bilgilendirilmesinin devam edeceğini söyledi. Dünya gündemindeki kritik olaylar ve meydan okumalara dikkat çeken Güler, bu hassas dönemin, özellikle savunma ve güvenlik konularını her zamankinden daha önemli kıldığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA VE GÜVENLİK STRATEJİLERİ

Güler, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde tüm gelişmeleri yakından takip ettiğini ve proaktif yaklaşımlarla savunma ve güvenlik tedbirlerini aldığını belirtti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölge ve dünya genelinde etkin ve güçlü bir ordu olarak pozisyonlandığını, hudut güvenliğinden terörle mücadeleye kadar birçok alanda başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğini ifade etti. Güler, "Güçlenen ve büyüyen Türkiye'nin güvenliğinin sınırlarının ötesinde başladığını" vurguladı.

TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK

Terörle mücadele konusunda, TSK'nın dinamik ve proaktif savunma stratejileri çerçevesinde başarılı operasyonlar yürüttüğünü belirten Güler, yıl içinde 122 teröristin teslim olduğunu ve terör örgütlerine ağır darbeler indirildiğini kaydetti. Güler, "Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığının altını çizdi ve terörün artık bir gündem olmaktan çıktığını" ifade etti. Bakan Güler, "Bu kapsamda, 1 Ocak'tan bugüne kadar Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 2084 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Özellikle, son 4 ayda icra ettiğimiz Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik, bir kısmında karadan ateş destek vasıtalarının da kullanıldığı etkili ve kapsamlı hava operasyonları ile toplam 1110 hedef imha edilmiş, 820 terörist etkisiz hale getirilmiştir." dedi.

SURİYE'DE BARIŞ VE İSTİKRAR ÇABALARI

Güler, Suriye'de siyasi çözüm sürecine katkıda bulunma ve bölgede kalıcı barışın sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalara değindi. Suriye'nin toprak bütünlüğünün desteklendiğini ve terör örgütleriyle mücadelenin net bir tutum olduğunu belirten Güler, bu mücadelenin, Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesine dayalı meşru müdafaa hakları çerçevesinde yürütüldüğünü vurguladı.

Editör: Mevlüt Peker