Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep ilçelerindeki vatandaşlara destek olmak amacıyla prim borçları için ödeme süresini uzattı. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Bakan Işıkhan, mücbir sebep halinin süresinin 31 Mayıs 2024 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

torba_yasa_bağkurprimi

Depremden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep ilçelerindeki iş yerlerinde primini kendi ödemekle yükümlü olan sigortalıların 6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş olan mevcut prim borçları ile 2023 yılının tamamı ve 2024 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarına ait prim borçları için ödeme süresi 31 Mayıs 2024 tarihine ertelendi.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_9

Ayrıca, söz konusu il ve ilçelerde afet kapsamında yer alan işverenler, sigortalılar ve hak sahipleri, 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındaki başvurularını 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapabilecekler. Borçlarının ilk taksitini başvuruyu takip eden ay sonuna kadar ödeyebilecekler ve diğer taksitleri ise bu taksiti takip eden aylık dönemler halinde ödeyebilecekler.

turk_lirasi_TL_para_22112023_yandex_11

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Depremden etkilenen illerimizde vatandaşlarımıza desteklerimizi sürdürüyoruz. Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki iş yerleri ile primini kendi ödemekle yükümlü sigortalıların 6 Şubat 2023 tarihinden önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları ile 2023 yılının tamamı ve 2024 yılı Ocak, Şubat, Mart aylarına ait prim borçlarının ödeme süresini 31 Mayıs 2024 tarihine erteliyoruz. Ayrıca, bu il ve ilçelerde afet kapsamında yer alan işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin 7440 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamındaki başvurularını 31 Temmuz 2024 tarihine kadar yapabilmesine ve borçlarının ilk taksidini, başvuruyu takip eden ay sonuna kadar, diğer taksitlerini ise bu taksidi takip eden aylık dönemler halinde ödeyebilmesine imkan sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
 

Editör: Zeynep Baş