Bakan Şimşek "Vatandaşa piyasalarda sürpriz yapmayacağız, seçim sonrası kaynak girişi olacak" deyip milyonların merak ettiği soruları yanıtladı. Motorlu Taşıtlar Vergisine ilişkin yeni bir düzenleme olmayacağını ifade eden Şimşek, KDV, kurumlar ve gelir vergisi oranlarında genel bir artışın olmayacağını da belirtti.

"PİYASALARI TEDİRGİN EDECEK ADIM ATMAYIZ"

Bakan Şimşek açıklamalarının devamında şunları söyledi:
"Piyasaları tedirgin edecek adım atmayız. Şu an itibarıyla borsaya ya da başka bir alana yönelik piyasayı bozacak herhangi bir vergi düzenlemesi gündemimizde değil."

"TL'Yİ DESTEKLEYEN POLİTİKA SETİ VAR"

"TL'yi destekleyen, cazip hale getiren bir politika seti var. Bizim kur hedefimiz yok. Ne aşırı değerli TL'yi ne aşırı değersiz TL'yi isteriz. Biz programımızı uygulayacağız, başarılı bir şekilde uygulandığında lira itibar kazanacak, reel olarak değer kaybetmeyecektir. Bu tür programlarda başarı ile uygulanan dezenflasyon programlarının neredeyse tamamında mahalli para birimi bir süre değer kazanıyor. Piyasaları tedirgin edecek adım atmayız. Piyasayı bozacak bir vergi düzenlemesi gündemimizde yok. Seçimden sonrası için vergiyle ilgili herhangi bir düzenleme gündemimizde yok. KDV, gelir vergisi ve MTV oranlarında herhangi bir düzenleme gündemimizde yok."

TÜRKİYE HAZİRAN AYINDA GRİ LİSTEDEN ÇIKMIŞ OLACAK

"Kur korumalıdan çıkmayı önemsiyoruz ancak kademeli olacak. Piyasayı bozmayacak. Kur korumalı mevduattan çıkan ağırlı olarak mevduata gitti.  Kur korumalı, 27 hafta kesintisiz düşüyor, cazip olmaktan çıkmaya başladı. O konuda rahatım, kur korumalıdan çıkışı başaracağız. Türkiye hazirana ayında büyük ihtimalle gri listeden çıkmış olacak"

Editör: Meltem Kaya Sapmaz