Yaşlılık sigortası geliyor! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan müjdeyi verdi. Son dakika açıklaması ile gündeme gelen Bakan Işıkhan, yaşlılık sigortasının hayata geçirileceğini söyledi.

Vedat Isikhan 05012024 Aa 2

Işıkhan, "Gelecek için yaşlılarımızı korumak zorundayız. Her evde neredeyse bir yaşlı, bir engelli, bir hasta vatandaşımız var" dedi. Peki, yaşlılık sigortası nedir, şartları neler olacak? Yaşlılık sigortası ne zaman uygulanacak? İşte detaylar...

Yaşlılık Sigortası Nedir 1

BAKAN IŞIKHAN MÜJDEYİ VERDİ: YAŞLILIK SİGORTASI GELİYOR!

Yaşlılık sigortası, seçim vaaatleri arasında yer alıyor. Bakan Vedat Işıkhan, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından 5'incisi bu yıl "Cumhuriyetin 100. Yılında Çalışma Hayatı" temasıyla Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Ortak Paylaşım Forumu'nun (OPF) açılışında konuştu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, yaşlılık sigortasının hayata geçirileceğini söyledi.

vedat-isikhan-calisma-ve-sosyal-guvenlik-bakani-1

Işıkhan, "Yaşlılık Sigortası'nı orta vadeli bir dönemde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı korumak durumundayız. Amacımız, vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek." dedi.

Yaşlılık Sigortası Nedir 2

YAŞLILIK SİGORTASI NEDİR?

Yaşlılık sigortası, yaşlıları koruyan, sigortası olmayan belirli yaş üzerindeki vatandaşların korunması amacıyla hayata geçirilmeyi düşünülen sigorta olarak tanımlanabilir.

Yaşlılık Sigortası Nedir 4

Vedat Işıkhan yaşlılık sigortası için; "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın vaadi olan Yaşlılık Sigortası'nı da orta vadeli bir dönem içerisinde hayata geçirmek zorundayız. Yaşlılarımızı korumak durumundayız.

Yaşlılık Sigortası Nedir 3

Sosyal devlet mekanizmalarını hayata geçiriyoruz. Amacımız, burada vatandaşlarımızın yaşam kalitesini bir üst noktaya taşımak, risklere karşı koruyucu, önleyici hizmetleri geliştirmek." ifadelerini kullandı. Yaşlılık sigortası müjdesi hakkında şartlara ve detaylara ilişkin resmi bir açıklama bulunmamakta.

Editör: Nurseli Fırat