Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ tarafından işletilen Ankara'daki Başkentray, İstanbul'daki Marmaray ve diğer önemli raylı sistem hatlarının, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ücretsiz hizmet sunacağını duyurdu. Bakan Uraloğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, çocukların bu özel günü aileleriyle birlikte coşkuyla kutlamalarını sağlamak amacıyla böyle bir karar alındığı belirtildi.

Baskentray 22042024 1

ÇOCUK BAYRAMINDA ÜCRETSİZ TOPLU ULAŞIM KOLAYLIĞI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan edilmiş olması dolayısıyla, bu bayramın dünya üzerinde benzersiz bir öneme sahip olduğuna vurgu yapıldı. Bakan Uraloğlu, alınan tedbirlerle çocukların bayramı dolu dolu yaşayacaklarını ifade etti.

Baskentray 22042024

ULAŞTIRMA BAKANLIĞINDAN BAYRAM HEDİYESİ

Resmi Gazete'de 4 Nisan'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzalı kararı gereğince, Ankara ve İstanbul'da toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağı bildirildi. Ayrıca, İstanbul'da Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı ve İzmir'de İZBAN'ın da çocuklar ve aileleri için ücretsiz olacağı açıklandı. Bu uygulama ile bayramın coşkusunun artırılması ve çocukların bu özel günü en iyi şekilde kutlamaları hedefleniyor.

Marmaray 22042024 1

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA BAYRAM SEVİNCİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkulu ve özel bir şekilde kutlamak için gerekli tüm hazırlıkları tamamladı. Bakanlık, bu özel günü tüm çocuklara armağan ederken, ücretsiz toplu taşıma hizmeti ile ailelerin de yüzünü güldürmeyi amaçlıyor.

Editör: Mevlüt Peker