AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, bu akşam saat 21.38'de merkez üssü Çanakkale Yenice olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre iller ve İstanbul'da da hissedildi.  Sarsıntının 10,44 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

YERLİKAYA: "AN İTİBARİ İLE OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depreme ilişkin açıklama yaptı. Yerlikaya, "Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

AFAD: EKİPLERİMİZ TEYAKKUZ HALİNDE

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Çanakkale ilimizin Yenice ilçesinde saat 21.38’de meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Ekiplerimiz teyakkuz halinde olup saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

ÇANAKKALE VALİSİ AKTAŞ: TARAMALAR SÜRÜYOR

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AFAD başta olmak üzere ekiplerin taramalarının sürdüğünü söyledi. Aktaş, "Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum" dedi.

BALIKESİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu da depremin ardından TRT Haber'de açıklamalarda bulundu. Vali Ustaoğlu, "AFAD ekipleri ile saha taramaları sürüyor. Şu an olumsuz bir durum yok" dedi.

İSTANBUL VALİSİ GÜL: ŞİMDİYE KADAR BİR OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ

İstanbul Valisi Davut Gül, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" ifadelerini kullandı.

Editör: Halide Tonga