France Football dergisi tarafından Avrupa'da sezonun en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or ödülü sahibini buldu. Paris’teki törende dikkat çeken anlar yaşandı.

RONALDO İLE FARKI AÇTI

Ödülü 8’inci kez kazanma başarısı gösteren Messi, en yakın rakibi Cristiano Ronaldo ile arasındaki farkı 3’e çıkararak bu alandaki üstünlüğünü pekiştirdi.

messi-ballondor-1

Ballon d’Or sıralamasında Manchester City’nin Norveçli golcüsü Erling Haaland ikinci, PSG’nin Fransız yıldızı Kylian Mbappe ise üçüncü sırada yer aldı.

Manchester City’nin 2023 yılının en iyi erkek futbol takımı seçildiği törende; Real Madrid’den Vinicius Junior, Socrates Ödülü'nün (İnsani Yardım Ödülü), Erling Haaland yılın en iyi forvetine verilen Gerd Müller Trophy'nin, Arjantinli kaleci Emiliano Martinez, yılın en iyi kalecisi ödülünün (Yashin Trophy), Real Madrid'in İngiliz yıldızı Jude Bellingham da yılın genç futbolcusuna verilen Kopa Trophy'nin sahibi oldu.

aitana-bonmati-messi-ballondor

Barcelona Femeni, 2023 yılının en iyi kadın futbol kulübü seçildi. İspanyol Aitana Bonmati, Kadınlarda Ballon d'Or Ödülü'nün sahibi oldu.

“BU BENİM HAYALİMDİ”

Arjantin Milli Takımı ile Dünya Kupası şampiyonluğuna uzanan Lionel Messi, ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmada en büyük hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Hayal kurmaktan vazgeçmemenin önemine dikkat çeken Messi şu ifadeleri kullandı:

messi-ballondor-2

Mutlu akşamlar. Çok teşekkürler. Burada bu ödülü kazandım. Tabii ki takım arkadaşlarımın çok büyük önemi var. Milli takımda çok büyük başarı kazandık. Tüm teknik ekibe teşekkürler.

Kylian da çok özel bir performans sergiledi. Diğer arkadaşlar da aynı şekilde. Bugün burada birçok önemli ismi görüyorum. Birçok başarı kazanmış oyuncular bugün burada. Bu fırsatı bana sunduğunuz için çok teşekkür ederim. Uzun yıllar futbol oynadım. Kariyerim boyunca çok özel anlar yaşadım. Dünya Kupası çok özeldi Arjantin milli takımıyla. Arjantin'i dünya kupasında şampiyonluğa taşıdığımız için çok gururluyum. Eşime, çocuklarıma, aileme, beni destekleyen tüm taraftarlara teşekkür ederim. Bu benim rüyam ve hayalimdi.

“HAYAL KURMAKTAN VAZGEÇMEYİN”

Hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin. Hayal kurmak çok önemli. Başaracağınıza olan inancınızı asla kaybetmeyin. Zor zamanlar olacak. Tüm önemli takımlar ve futbolcular hikayeyi hep böyle yazmıştır. Tabii ki karmaşık dönemler de yaşıyorsunuz hayatınızda ama denemek, denemek, denemek çok önemli. Bunu bırakmamak çok önemli. Ben de denedim ve sonunda başardım.

MARADONA’YA MESAJ

Çok uzun yıllar bekledim. Tabii ki Diego Armando Maradona da benim için çok özel. En iyisi. Çok farklı bir yetenek. Doğum günün kutlu olsun Diego.

TÖRENE DAMGA VURAN AN!

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ödül gecesinde dikkat çeken anlar yaşandı. Messi, gazetecilerin bulunduğu alanda sürprizle karşılaştı. Arjantinli yıldız, İspanyol Twitch yayıncısı Ibai Llanos ile görüntülü görüştü.

messi-ballondor-4

Messi'yi büyük ödülden ötürü tebrik eden Ibai, hiç beklemediği bir cevapla karşılaştı. Messi, Ibai'ye, "Teşekkür ederim ama sana hala kızgınım. Geçen gün yaptığın şeyden hoşlanmadım. Sana attığım mesajı herkese gösterdiğin için artık sana cevap vermeyeceğim" dedi.

Ibai bunun üzerine "Ballon d'Or'u aldın ne düşünüyorsun?" sorusunu yöneltti. Messi ise kahkaha atarak, "Şimdi de konuyu değiştiriyorsun o... ç....." çıkışını yaptı. Messi’nin bu sözleri sosyal medyada da gündem oldu.