Başıboş köpek saldırıları ile ilgili haberler her gün Türkiye'nin farklı bir yerinde gündem olmaya devam ediyor. Başıboş köpekler, hem yetişkinler hem de çocuklar için sokaklarda güvenli şekilde yürümek için tehdit oluşmaya devam ediyor. Başıboş köpeklerle ilgili konunun yeniden gündeme gelip gelmeyeceği, Meclis'te görüşülüp görüşülmeyeceği ise merak konusu.

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, Habertürk TV'de Ela Rumeysa Cebeci'nin canlı yayın konuğu oldu. Başıboş sokak köpekleri ile son zamanlarda yaşanan trajik olaylardan örnek veren Çakır, dünyanın bu konuyu nasıl çözdüyse Türkiye’nin de çözmesi gerektiğini ifade etti. Başıboş köpeklerin güvenlik tehdidine karşı nasıl bir önlem alınacak? Çakır’ın canlı yayındaki konuşmasından satır başları ise şu şekilde:

Fevzi Cakir Haberturk

“ARTIK İNSANLAR SOKAK KÖPEĞİ KORKUSUNDAN DIŞARI ÇIKAMIYOR”

“15 gün geriye gidelim. Her gün bir başıboş köpek kaynaklı bir olay var. 85 yaşında bir kadın Antalya'da paramparça edildi, öldürüldü. Birçok şehirde olaylar yaşandı. Bir şehirde de babası çocuğuna saldıran 30 köpeğin arasına giriyor ve paramparça ediliyor. Bursa'da bir çobana başıboş köpekler saldırıyor. Adana'da ekmek almaya giden genç kız ekmek almaya giderken köpeklerin saldırısına uğruyor yolun karşısına geçiyor ve araç çarpıyor, kaç takla atıyor. Sayamayacağım örnek var. Öyle bir sorun haline geldi ki, artık insanlar çocuklarını sokağa çıkaramıyor. İnsanlar markete araba ile gidiyor. Trafikte insanlar "Önüme köpek çıkacak, kaza yapacağım, hayatımı kaybedeceğim" endişesi yaşıyor. Yeter artık diyorum.

“DÜNYA BU SORUNU NASIL ÇÖZDÜYSE TÜRKİYE DE ÇÖZMELİ”

Türkiye bu tabloyu hak etmiyor. Dünya bu sorunu nasıl çözdüyse Türkiye'nin de bu sorunu çözmesi gerekiyor. Aksi halde telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkacak. Bu sonuçları da her gün canlı örnekleri ile görüyoruz. Bir an önce siyasi partiler harekete geçmeli, Meclis gündemine hazırlanan kanun teklifi getirilmeli. Aksi halde her gün bu sorunun büyüdüğü ve insanların hayatını kaybettiği bir sorunu hep birlikte yaşayacağız.”

"KONUYU GÜNDEMDE TUTMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Çakır yayın sonrası canlı yayın videosunu X hesabından paylaşarak bir kez daha konuyu gündeme getirdi. Çakır’ın tablonun giderek daha da ağırlaşacağına dair dikkat çektiği açıklaması ise şu şekilde oldu:

“Yeter artık!

"Başıboş sokak köpekleri" sorununun çözümüne ilişkin somut adım atılabilmesi için kaç insanın daha göz göre göre canından olması gerekiyor? Siyaset kurumu sosyal medyada örgütlü bir avuç azınlığın başını çektiği sanal kampanyalara boyun eğmemeli. Mesele; her geçen gün daha da büyürken çözümü de ne yazık ki imkânsız hâle geliyor. Avrupa bu ilkel sorunu nasıl çözdüyse Türkiye de bir an evvel çözüm üretmeli. Aksi hâlde tablo giderek daha da ağırlaşacak. Dün olduğu gibi bugün de linç kampanyalarına rağmen evlatlarımız için sorun çözülüne kadar bu konuyu gündemde tutmaya devam edeceğim.”

Editör: Halide Tonga