Marmara Denizi’nde İmralı Adası’nda 15 Şubat sabahı batan Batuhan A. isimli geminin kayıp 4 personelini arama çalışmaları sürüyor. Denizin 51 metre derinliğinde tabana oturan gemideki arama faaliyeti TCG Akın Gemisi ve Nene Hatun Gemisi tarafından gerçekleştiriliyor.

Marmara'da Batan Gemi Ile Ilgili Yeni Gelisme 21Subat2024 2

ARAMALAR SON HIZ SÜRÜYOR 

Batuhan A gemisine yapılan dalışların koordinasyonu TCG Akın Gemisi’nden sağlanıyor. Batan gemi üzerinde konuşlu Nene Hatun Gemisi de İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile görüntüleme ve tarama yapıyor. 

Marmara'da Batan Gemi Ile Ilgili Yeni Gelisme 21Subat2024 1

2 DENİZCİNİN CANSIZ BEDENLERİNE ULAŞILDI

Geminin kayıp personellerinden 33 yaşındaki aşcı Zeynep Kılınç ile gemi batmadan önce çektiği videoyu eşine gönderen Hüseyin Tutuk’un cansız bedenlerine ulaşıldı.

Asci Zeynep'in Mesajları Ortaya Cikti 21Subat2024 2

“BU SON, KIŞIN BİR DAHA YAPMAM”

Milliyet gazetesinin haberine göre; gemide aşçı olarak görev alan Zeynep Kılınç’ın kaptan bir ağabeyine gönderdiği eski tarihli mesajlar ortaya çıktı. Kılınç’ın “manevi ağabeyiyim” diyen kaptan İrfan Çiriğ, genç kadının kendisine kış aylarında bir daha gemide çalışmak istemediğini söylediğini anlattı.

Asci Zeynep'in Mesajları Ortaya Cikti 21Subat2024 1

“KAFKAMETLERDEN SONRA ÇOK KORKTU”

Zeynep Kılınç ile 4 ay önce yaptıkları mesajlaşmayı anlatan Çiriğ, “Zeynep işini çok seven, 1971 yapımı 53 yaşındaki son derece yaşlı ‘Batuhan A’ gemisinde her işe koşan bir denizciydi. Ancak güvenliği konusunda 19 Kasım 2023’te Ereğli Limanı’nda mendireğe çarparak batan Kafkametler gemisinin geçirdiği kazadan beri endişe duyuyordu.” dedi.

"KÖTÜ HAVALARA MEYDAN OKUR GİBİ ÇIKIYORLAR"

“Kötü havalara meydan okur gibi çıkıyorlardı. Bunun kurbanı oldular.” diyen Çiriğ, şöyle devam etti: “5 bofor kuvvetindeki bir havada liman başkanlığı size karışmaz. Ancak fırtınalı havalarda liman başkanlığı çıkışa izin vermez. Liman başkanlığı, gemi aşırı yüklendiyse (overload), gemi seyrinde engel teşkil edecek teknik ve personel yetersizliği durumlarında seyir izni vermez. Bu gemi ise 50 yaşından büyük, zaten deforme olmuş durumda.”

Editör: Yağmur Güzel