BATMAN BÜYÜKŞEHİR Mİ OLDU?

Batman'da yeni yapılan belediye binasının açılması beklenirken, binaya asılan tabela herkesi heyecanlandırdı. Yeni belediye binasına asılan 'Batman Büyükşehir Belediyesi' tabelası, sosyal medyada gündeme geldi. Vatandaşlar Batman büyükşehir mi oldu? merak ediyor. Bu tabelanın görülmesinin ardından vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart tarihinde ziyaret edeceği Batman'da bir müjde vereceğini düşünüyor.

Batman Büyükşehir Mi Oluyor 1

Batman belediyesinde yer alan 'Batman Büyükşehir Belediyesi' yazılı tabelanın sosyal medyanın gündeminde yer almasının ardından, belediye tarafından tabeladaki “büyükşehir” kısmı perdeyle kapatıldı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses ise büyükşehir olmak için 750 bin nüfusun geçilmesi gerektiğini söyledi.

Batman Büyükşehir Mi Oluyor 2

BATMAN BELEDİYESİ 'BÜYÜKŞEHİR' TABELASINI NİYE ASTI?

Batman Belediyesi, sosyal medyada gündem olan tabelaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Ortaya konulan hedef çerçevesinde önümüzdeki dönemde Batman’ımızın kavuşacağına inandığımız Büyükşehir statüsüne vurgu yapmak ve geleceğe bir miras bırakmak adına asılan yeni tabela somut bir hedefi ortaya koyma, tüm paydaşların ve kamuoyunun müspet dikkatini çekme ve motivasyon artırma amacı taşımaktadır.” denildi.

“Bu çerçevede yeni hizmet binamıza ‘Batman Büyükşehir Belediyesi’ tabelası asılmış ve ‘büyükşehir’ kelimesinin üzerine önceden perde imalatı yapılmıştır. Yakın zamanda binayı hizmete açtığımız zaman ‘Büyükşehir’ kelimesinin üzerinde perde indirilmiş halde ‘Batman Belediyesi’ biçiminde görülecek; Batman’ımız büyükşehir statüsü kazandığı zaman ise ‘büyükşehir’ kelimesinin üzerindeki perde kaldırılacak ve tabela Batman’ımızın hak ettiği Batman Büyükşehir Belediyesi haline dönüşecektir. Batman’ı ‘büyükşehir’e hazırlıyoruz. ‘Büyükşehir’e giden yolun taşlarını teker teker döşüyoruz. Batman, ‘büyükşehir’ olacak.” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Nurseli Fırat