Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Türk savunma sanayisinin, yerli ve milli imkanlarla güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü ve bu çerçevede 12 milyar dolarlık bir ciroya, 2 milyar doları aşan AR-GE harcamalarına ve 90 milyar dolarlık bir proje hacmine ulaştığını bildirdi. SSB, sektörle ilgili dezenformasyon içerikleri hakkında duyduğu üzüntüyü dile getirerek, savunma sanayisine yönelik çeşitli finansal teşvik ve destek programlarının mevcut olduğunu, ancak Baykar'ın bu programlardan faydalanmadığını açıkladı.

Insansiz Hava Araci Bayraktar Akinci C Ilk Ucus Testini Gerceklestirdi 24Subat Iha 2

BAYKAR'A YÖNELİK TEŞVİK VE DESTEK İDDİALARI

SSB'nin açıklamasına göre, Baykar, mevcut finansal teşvik, hibe ve destek programlarından hiçbirine başvurmadı ve bu unsurlardan faydalanmadı. Baykar'ın sektördeki başarısı ve ihracat rekorlarına dikkat çekilerek, firma hakkında sürdürülen asılsız iddiaların art niyetli olduğu vurgulandı.

Bayraktar Akinci Tiha Arsiv 22Subat2024

SAVUNMA SANAYİSİNİN ÖNEMİ VE DEVLET POLİTİKASI

Türk savunma sanayisinin öneminin siyaset üstü bir devlet ve beka meselesi olduğuna değinilen açıklamada, SSB'nin sektöre olan desteğinin devam edeceği ve Türkiye'nin savunma sanayisinde tam bağımsızlık hedefine ulaşıncaya kadar çalışmalara aralıksız devam edileceği ifade edildi. SSB, "Güçlenen Türkiye'nin Yükselen Yıldızı" olarak yeni ihracat rekorları kırmayı hedeflediğini belirtti.

Editör: Mevlüt Peker