Milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar Kalkan DİHA, gökyüzünün gözdesi olmak için tüm hazırlıklarını tamamladı. Edirne Keşan’da bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde yapılan 30’uncu teste de başarı imzasını atan DİHA, Keşif ve istihbarat görevleri için faaliyetler yürütebilecek.

Baykar10

Test kapsamında 14 bin 500 feet irtifaya çıkan DİHA ve 70 saatlik başarılı uçuş süresini geride bıraktı. Otomatik rota takibi, hedef takibi, çember atma ve eve dönüş modlarını gerçekleştirebilen İnsansız Hava Aracı, uçuş testini Baykar tarafından tamamen milli ve özgün olarak geliştirilen Baykar BG-160 kamerasıyla icra etti.

Baykar7

DİHA, termal görüntüleme kabiliyetine sahip olan Baykar BG-160 Elektro-Optik Sistem sayesinde geceleri de yüksek çözünürlüklü görüntü alabilecek.

Baykar6

Milli DİHA, gece ve gündüz keşif, gözetleme ve hedef tespiti görevlerini başarıyla icra edebiliyor.

Baykar2

ÜSTÜN PERFORMASIYLA PİSTE İHTİYACI YOK

Gücünü 4 adet elektrikli motor ve 1 adet düşük tüketimli benzinli motordan alan Bayraktar Kalkan DİHA, elektrik motorlarıyla dikey kalkış yaptıktan sonra seyir uçuş moduna geçerek seyrini sadece benzin motoru ile gerçekleştiriyor.

Baykar1

Bu motorlar ile 14.500 feet üzerinde irtifaya çıkan Bayraktar Kalkan DİHA, 7 saatten fazla görev uçuşu icra edebiliyor.

Baykar3

Dikey kalkış ve iniş yapabilen milli DİHA, herhangi bir piste ihtiyaç duymadan üs bölgelerinde ve yüzer platformlarda rahatlıkla görev uçuşları gerçekleştirebiliyor.
 

Editör: Kübra Şenal