Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 yılında yapmış olduğu açıklamalar sebebiyle, eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Erdoğan Bayraktar'a yönelik 'hakaret' iddiası nedeniyle yargılanıyor. Kılıçdaroğlu'nun, milletvekili dokunulmazlığının olmaması gerekçesiyle ‘sanık’ sıfatıyla başlayan yargılama sürecinde, İstanbul 51. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, sanık Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının hazır bulunduğu bir ortamda gerçekleşti.

Kemal Kilicdaroglu 07032024 2

Erdogan Bayraktar 07032024 2

MÜŞTEKİ BAYRAKTAR'DAN ŞİKAYETTEN VAZGEÇME

Dava sürecinde bir gelişme olarak, müşteki Erdoğan Bayraktar'ın davadan vazgeçtiği dilekçesini mahkemeye sunduğu belirtildi. Bununla birlikte, Kılıçdaroğlu'nun avukatları, davaya ilişkin savunmalarını ve taleplerini mahkemeye iletti.

Kemal Kilicdaroglu 07032024 4

AVUKATLARDAN ANAYASA VURGUSU VE SAVUNMA

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, yaptığı savunmada, Anayasa'nın ilgili maddelerine atıfta bulunarak, meclis konuşmalarının yargılamaya konu edilemeyeceğini vurguladı ve bu nedenle davanın düşürülmesini talep etti. Ayrıca, mahkemenin aksi bir karar vermesi durumunda, eleştirel değerlendirmelerin haklılığını ispat etmeye hazır olduklarını belirtti.

Kemal Kilicdaroglu 07032024 3

Erdogan Bayraktar 07032024 2

CUMHURİYET SAVCISININ MÜTALAA TALEBİ

Cumhuriyet Savcısı, duruşmada, mütalaa hazırlamak üzere dosyanın kendisine verilmesini talep etti. Bunun üzerine mahkeme, dosyanın mütalaa için savcılığa gönderilmesine karar verdi ve duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kemal Kilicdaroglu 07032024 5

Editör: Mevlüt Peker