Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kamuoyunda "yüksek karlı gizli fon" olarak bilinen dolandırıcılık davasında tutuklu bulunan 7 sanıkla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yeni bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda, tutuklu sanık Seçil Erzan'ın telefonundaki yazışmaların, sonradan ortaya çıkan deliller ışığında yeniden incelenmesi gerektiği belirtildi.

Bddk 28032024 1

Secil Erzan 28032024 1

BDDK'NIN YAZISINA GÖRE, ERZAN'IN TELEFONU İNCELENECEK

İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden "yüksek karlı gizli fon" davasına ilişkin olarak BDDK tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen yazıda, davaya dair ortaya çıkan yeni bilgi ve belgelerin, müştekilerin suçlamalarıyla birlikte yeniden incelenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yazıda sanık Seçil Erzan'ın WhatsApp üzerinden yaptığı yazışmaların ve telefon kayıtlarının incelemesinin önemli olduğu ifade edildi ve bu doğrultuda Erzan'ın yazışma dökümünün kurum tarafından görevlendirilen kişilere ulaştırılması talep edildi.

Bddk 28032024 4

İDDİANAMEYE GÖRE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Seçil Erzan'ın, bir banka şubesinde müdür olarak çalışırken müşteki Bülent Çeviker'den kişisel güven ilişkisine dayanarak 2 milyon dolar aldığı ve yüksek kar vaadiyle geri ödeyeceğini taahhüt ettiği belirtiliyor. Ancak iddiaya göre, Erzan daha sonra Çeviker'e ulaşılamadığını belirterek, müştekiye geri dönüş yapmamış ve böylece suç işlemiş.

Bddk 28032024 3

Secil Erzan 28032024 2

SANIKLARA YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Sanık Erzan'ın, futbolcular, iş insanları ve diğer gruplardan müştekilere, yüksek getiri vaadiyle hayali bir fon oluşturduğu ve bu fonun bazı ünlü isimlerin katılımıyla gerçekleştiğini iddia ederek, müştekileri dolandırdığı öne sürülüyor. Ancak gerçekte böyle bir fonun olmadığı tespit edilmiş.

Bddk 28032024 5

ERZAN'A YÖNELTİLEN CEZA İSTİYOR

Ana iddianameden sonra hazırlanan yeni iddianamede, Sanık Erzan'ın "özel belgede sahtecilik" ve "ticari faaliyetler sırasında nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Diğer sanıklara da benzer suçlardan 3 yıl ile 85 yıl arasında hapis cezası talep ediliyor.

Bddk 28032024 6

Bddk 28032024 2

Editör: Mevlüt Peker