Artan kira fiyatlarının ardından, ev sahipleri kiracılar konusunda seçici davranıyor. Ayrım yapan ev sahipleri; öğrenci, bekar, çocuğu olana ev kiralamak istemiyor. Bekar bir vatandaş, evini kiraya vermek istemeyen ev sahibini Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na şikayet etti. Ayrımcılık yaptığı belirtilen ev sahibine 5 bin 958 TL ceza kesildi.

EV SAHİPLERİ ŞİMDİ YANDI 

Ekran Haber'in özel haberine göre; Türkiye genelinde artan fiyatlar yüzünden, kiraya çıkmak isteyen vatandaşlar mağdur olmaya devam ediyor. Ev sahiplerinin seçici olması, kiracıları ve emlakçıları da zor durumda bırakıyor. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na artan şikayetler üzerine, ceza ödemek istemeyen ev sahipleri, ayrım yapmadan evini kiralamak zorunda kalacak. 

Bekara Ev Yok Diyen Ev Sahibine Ceza 22Subat2024 1

5 BİN 968 LİRA CEZA ÖDEDİ

İstanbul'da ev tutmak isteyen bekar vatandaş, ev sahibinin kendisi kiracı olarak almaması sonrası, ev sahibini Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na şikayet etti. Kurum bu konuda sessiz kalmayarak ev sahibine 5 bin 958 TL idari para cezası uyguladı.

Bekara Ev Yok Diyen Ev Sahibine Ceza 22Subat2024 2

SUÇ TEŞKİL EDİYOR

Ev sahiplerinin, kiracı olarak seçici davranması üzerine şikayetler her geçen gün artmaya devam ediyor. Artan şikayetler üzerine uzmanlar ve emlakçılar, ev sahiplerini uyardı. Avukat Batuhan Bulut, ''İnsanların çeşitli temellerle ayrıştırılması anayasanın 10. maddesi gereği yasak'' olduğunu belirtirken, idari cezanın uygulanabileceğini belirtti.  

Editör: Hakan Mutlu