Belçika’nın Hasselt kentine bağlı Heusden-Zolder ilçesinde 24 Mart 2024 Pazar günü Nevruz kutlamaları sonrasında Türk gruplar ile PKK yanlısı gruplar arasında yaşanan gerilim dünya basınında yer bulmuştu.

TÜRK MAHALLESİNDE PROVOKASYON

Aralarında Suriyelilerin de olduğu bir grup Nevruz kutlamalarından dönerken, provokasyon amaçlı geçtikleri Türk mahallesinde terör örgütü PKK ve örgüt elebaşı Abdullah Öcalan çaputları açtı. Konvoya tepki gösteren Türk asıllı bir kişi, PKK/KCK sempatizanlarının saldırısına uğradı. Saldırıya mahallede yaşayan diğer Türklerin karşılık vermesi ile olay büyüdü ve başka mahallelere yayıldı. Belçika polisi olaylara TOMA’larla müdahale etti. Diğer mahallelere yayılan gruplar polis helikopterleri ile takip edildi.

SOSYAL MEDYADAN EYLEM ÇAĞRISI

Bölücü terör örgütü, sosyal medya üzerinden manipülatif haberler yayarak olayların daha da büyümesine, hatta olayların Belçika sınırlarını aşmasına neden oldu. Başta Fransa, Almanya, Hollanda ve Avusturya olmak üzere civar ülkelerden örgüte müzahir kişiler Belçika’ya akın etti. Terör örgütü PKK/KCK üyelerinin Avrupa ülkelerinde bu kadar hızlı bir araya gelmesi, mobilize olma potansiyellerini de ortaya koydu.

Belcika Harita 27042024 1

BELÇİKA’DAKİ OLAYLARIN BAŞLAMASINDA PKK/KCK İZİ

Belçika’da meydana gelen bu olayları başlatan kişi Suriye kökenli PKK/KCK müzahiri Mohammed Alkhalil. Suriyeli Alkhalil Belçika/Tessenderlo’da yaşıyor. Belçika’daki fitili ilk ateşleyen PKK/KCK’lı. Eylemlerin bir mahalleden çıkıp, daha geniş bir alana yayılmasında etkili olan kişi ise PKK/KCK Belçika sözde sorumlusu Şahan Kod Osman Pınar. Osman Pınar, eylemlere Almanya’dan gençlik mensuplarının takviye getirilmesinde emri veren kişi.

Belcika Harita 27042024 2

Olaylarda yönlendirici konumda olan diğer isimler ise; Belçika/Anvers PKK/KCK sözde sorumlusu Azat Kod Veysi Akbaş, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) Anvers sözde sorumlusu Şirvan Rojhilat Kod Mahdı Sadeghi, Liege sözde sorumlusu ve Belçika/Verviers Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) yöneticisi Yado Geveri kod Şefket Öztunç.

Editör: Mevlüt Peker